Acasă Sediul central M(C)ărțișor – Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

M(C)ărțișor – Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

48
0

Unul dintre partenerii proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectură Intergenerațională Terapeutică) ediția a VIII-a, Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași ne-a primit în 31 martie 2025 cu bucurie, responsabilitate și emoție la activitatea propusă în luna martie: M(C)ărțișor.

Inițiatorul proiectului, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin responsabilul de proiect împreună cu Asociația Centrul Diecezan Caritas – Centrul de Resurse pentru Familii (coordonator Ioana Cristian) și o parte din voluntarii acesteia, Asociația ROIS Iași-Departamentul de Programe Culturale (Nicoleta Emacu și Adrian Mîrzac) și doi elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași am fost pregătiți cu momente edificatorii pentru activitate.

Evenimentul a avut următorul scenariu:

  • după, deschiderea activității, director, prof. Zinica Lungu, prof. Oana Plaiu (Școala Specială Pașcani) au înmânat responsabilului de proiect din partea Bibliotecii Județene Iași o carte-M(C)ărțișor Special cu desene, cuvinte de suflet, culoare, primăvara, mamă, martie, mărțișor! O regăsiți AICI: 1, 2, 3, 4, 5, 6.
  • apoi elevii școlii ne-au prezentat un moment artistic muzical plin de emoție;
  • echipa Caritas a animat atmosfera cu jocuri de energizare, aducând zâmbete și voie bună tuturor participanților;
  • Asociația ROIS a prezentat un moment de teatru, având ca scop „sublinierea importanței Educației prin Teatru alături de celelalte forme de Educație care au ca bază – Lectura. În concordanță cu tema primăverii, momentul de teatru ales este dedicat Mamei, figură centrala descrisă în cele mai diverse maniere culturale și forme de exprimare. În distribuție: Ștefan Vlad Ipate, Vasile Vicentiu Rusu – elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Codreanu” Iași, Adrian Mîrzac – coordonator Atelier Teatru; Regie: Nicoleta.”

În cadrul întâlnirii, ne-am familiarizat cu activitățile și specificul școlii. Specialiștii școlii au pregătit o scurtă prezentare a serviciilor și activităților pe care le desfășoară. De asemenea, am avut ocazia să facem un tur al școlii, explorând spațiile dedicate educației și dezvoltării copiilor. La final, elevii și cadrele didactice au organizat un atelier hand-made de săculeți cu lavandă – o activitate care a adus miros de primăvară, socializare, interacțiune și educație permanentă.

Partenerii: Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași ne prezintă desenele tematice (pdf) și Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași prin: CSS Bogdana, Bogdănești (pdf) , CSS Bucium (pdf) , CSS „Veniamin Costache” (pdf) ,  Centrul de Zi de Recuperare „Ion Holban” (pdf) .

Vă felicităm și vă mulțumim!

 

            Proiectul își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here