Acasă Despre bibliotecă Filiala „Vasile Alecsandri”

Filiala „Vasile Alecsandri”

5546
8
Filiala „Vasile Alecsandri”

 

alecsandri

Filiala VASILE ALECSANDRI deține un fond de publicaţii de aproximativ 40.000 unităţi de bibliotecă, asigurând cu precădere nevoile de lectură şi informare pentru populaţia din cartierele Nicolina I, Nicolina II, Frumoasa, CUG şi Socola.

Misiunea filialei este de a servi interesele de informare, studiu, educaţie, lectură şi recreere ale utilizatorilor din zonă, oferind acces liber, gratuit la informaţie şi cunoaştere.

Împrumutul documentelor se realizează în regim automatizat, pe baza permisului de intrare. Permisul, prin care orice persoană are acces la serviciile bibliotecii, este valabil 5 ani și se vizează anual. Permisul este gratuit pentru toate categoriile de utilizatori.

ACTELE necesare înscrierii sunt: pentru persoanele până în 18 ani – certificatul de naștere / cartea de identitate, după caz, precum și buletinul unuia din părinți (original sau copie); pentru persoanele peste 18 ani este necesară doar cartea de identitate (original sau copie).

Pe lângă împrumutul de carte la domiciliu, biblioteca oferă condiţii în vederea consultării materialelor de referinţă (enciclopedii, dicţionare, cursuri de limbi străine, ghiduri, albume, atlase etc.) sau a publicaţiilor periodice, având abonamente la următoarele ziare / reviste: Ziarul de Iaşi, Evenimentul, Formula AS, National Geographic, Asul Verde, Buna-ziua Iași, Jurnalul Național, Historia, Magazin, Good food etc. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a audia /viziona documentele din colecţia media deţinută (filme educative, documentare, muzică ş.a.).

Din luna septembrie a anului 2008, filialele deţin şi un Centru Internet cu acces public gratuit prin programul administrat de IREX, „Global Libraries”, sprijinit financiar de Fundaţia „Bill & Melinda Gates”.

Centrul Internet este dotat cu calculatoare conectate la Internet şi echipate cu: camere web, căşti cu microfon, DVD-writer, card-reader, pachetul Microsoft Office 2007, setul de instrumente matematice Microsoft Math şi acces la Enciclopedia Encarta.

În cadrul Centrului Internet utilizatorii pot beneficia de cursuri gratuite de inițiere în operarea / utilizarea calculatorului și de asistență / îndrumare în folosirea resurselor prezente pe Internet – dicționare on-line, comunicarea on-line de tip mesagerie instant, crearea unei adrese de email, divertisment etc.

Se organizează o multitudine de activităţi cultural-educative (întâlniri cu scriitori, actori, artişti plastici, lansări de carte etc.), cele mai apreciate fiind biblioatelierele de vacanță în care copiii învață noțiuni noi despre muzică pictură, origami, teatru, își fac temele pentru vacanță, împărtășesc unii altora impresii despre lecturile parcurse, ajungând să socializeze direct, biblioteca transformându-se astfel într-un adevărat spațiu de relaxare și de educație. Aceste biblioateliere sunt foarte apreciate atât de copii, cât și de părinți.

 

Adresa: Str. Petre Țuțea nr. 7 – 9, bl. 911, parter Iaşi, 700730

Telefon: (+4) 0332 110050

E-mail: filiala.alecsandri@bjiasi.ro

Program cu publicul

 • Luni: 9.30 – 16.30
 • Marţi – Vineri: 9.00 – 19.00
 • Sâmbătă: 8.30 – 15.30
 • Duminică, Sărbători legale: Închis

8 COMENTARII

 1. Buna ziua, Gasesc pentru imprumut cartea: „Razboiul care m-a invatat sa traiesc” ?
  Multumesc.

  ce cod are filiala Vasile Alecsandri?

  Oana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here