Acasă Sediul central The Love of Reading

The Love of Reading

38
0

În perioada 4-8 octombrie 2021, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași se desfășoară activitățile din cadrul proiectului „The Love of Reading”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici – Parteneriate strategice pentru educația în școli (KA201-884F3C0F).

Proiectul transnațional „The Love of Reading” se desfășoară ca parteneriat strategic între 5 unități școlare și 2 biblioteci din 7 ţări şi anume, coordonatorul proiectului – 3o Gymnasio Kilkis, Grecia şi parteneri în cadrul proiectului: My school srl – Italia; IES Aguadulce – Spania; Gymnazium, Praha 4, Na Vitezne plani1160 – Republica Cehă; Gymnasio Latsion – Cipru; Biblioteca Moravo-Silezia de Cercetare din Ostrava – Republica Cehă şi Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iaşi – România.

Proiectul vizează ca grup ţintă elevi cărora li se prezintă noi oportunități de învățare, adaptate nevoilor și cerințelor viitorului prin intermediul cărţilor folosite ca „vehicule de cunoaştere” a culturilor şi obiceiurilor oamenilor din diverse ţări, oferindu-le posibilitatea de a relaţiona cu aceştia prin intermediul limbii engleze care va fi limba comună a proiectului.

Obiectivele generale ale proiectului se concentrează asupra reducerii abandonului școlar prin constituirea/ derularea/ promovarea unui proces de educație deschisă/transparentă, consolidării abilităților de citire şi exprimare în limba engleză, consolidării practicilor inovative în era digitală; asupra promovării moștenirii culturale privind diversitatea socială, națională, lingvistică și culturală şi asupra dezvoltării cooperării internaționale punând în aplicare deviza Europei „unită în diversitate”.

Rezultatele proiectului vor consta în oportunități de schimb a experiențelor profesionale și de reconstrucție a practicilor educaționale. Echipa proiectului îşi propune atragerea elevilor spre lectură care să le dezvolte gândirea critică, creativitatea și capacitatea de a înțelege şi dezbate conținutul textelor citite. Insuflarea sentimentului de dragoste pentru cărţi va conduce implicit la dragostea pentru școală şi educaţie, ceea ce va duce la scăderea numărului de elevi care părăsesc de timpuriu școala şi stimularea tinerilor de a alege continuarea evoluției lor educaționale. Încercarea de a dezvolta dragostea de lectură nu va avea un potențial limitat, beneficiile proiectului pe termen lung fiind realizarea unor cluburi de lectură – Web Reading Club (realizate de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași – România) și a portalului e-library (realizat de Biblioteca Moravo-Silezia de Cercetare din Ostrava – Cehia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here