Acasă Despre bibliotecă Filiala „Ion Creangă”

Filiala „Ion Creangă”

4358
2

 

Filiala ION CREANGĂ este a şasea ca număr şi are o suprafaţă de peste 300 mp, având aproximativ 58.000 de volume din toate domeniile, dar şi ziare şi reviste. De asemenea, utilizatorii au acces şi la o mediatecă cu peste 1.000 de filme în format DVD şi Blu-ray, dar şi posibilitatea de a accesa gratuit reţeaua Internet prin wi-fi. Filiala „Ion Creangă“ pune la dispoziţie şi un spaţiu pentru desfăşurarea de evenimente culturale.

Misiunea filialei este de a servi interesele de informare, studiu, educaţie, lectură şi recreere ale utilizatorilor din zonă, oferind acces liber, gratuit la informaţie şi cunoaştere.

Împrumutul documentelor se realizează în regim automatizat, pe baza permisului de intrare. Permisul, prin care orice persoană are acces la serviciile bibliotecii, este valabil 5 ani și se vizează anual. Permisul este gratuit pentru toate categoriile de utilizatori.

ACTELE necesare înscrierii sunt:

 • pentru persoanele până în 18 ani – certificatul de naștere / cartea de identitate, după caz, precum și buletinul unuia din părinți (original sau copie);
 • pentru persoanele peste 18 ani este necesară doar cartea de identitate (original sau copie).

Pe lângă împrumutul de carte la domiciliu, biblioteca oferă condiţii în vederea consultării materialelor de referinţă (enciclopedii, dicţionare, cursuri de limbi străine, ghiduri, albume, atlase etc.) sau a publicaţiilor periodice, având abonamente la următoarele ziare / reviste: Ziarul de Iaşi, Evenimentul, Formula AS, National Geographic, Asul Verde, Buna-ziua Iași, Jurnalul Național, Historia, Magazin, Good food etc. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a audia /viziona documentele din colecţia media deţinută (filme educative, documentare, muzică ş.a.).

Se organizează o multitudine de activităţi cultural-educative (întâlniri cu scriitori, actori, artişti plastici, lansări de carte etc.), cele mai apreciate fiind biblioatelierele de vacanță în care copiii învață noțiuni noi despre muzică pictură, origami, teatru, își fac temele pentru vacanță, împărtășesc unii altora impresii despre lecturile parcurse, ajungând să socializeze direct, biblioteca transformându-se astfel într-un adevărat spațiu de relaxare și de educație. Aceste biblioateliere sunt foarte apreciate atât de copii, cât și de părinți.

Adresa: Bd. Socola nr.34

Telefon: (+4) 0374 461219

E-mail: filiala.creangă@bjiasi.ro

Program cu publicul

 • Luni – Vineri: 9.00 – 17.00
 • Sâmbătă, Duminică, Sărbători legale: Închis

2 COMENTARII

  • Bună ziua

   Pe pagina CONTACT a Bibliotecii sunt toate datele necesare:

   ACTELE necesare înscrierii pentru a beneficia de serviciile Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” sunt: pentru persoanele până în 18 ani – certificatul de naștere / cartea de identitate, după caz, precum și buletinul unuia din părinți; pentru persoanele peste 18 ani este necesară doar cartea de identitate. În cazul minorilor, este necesar ca tutorele legal să semneze Acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal.

   Permisul este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here