Acasă Coordonare și îndrumare metodică Zi metodică la Biblioteca Comunală Moșna

Zi metodică la Biblioteca Comunală Moșna

90
0

Tema: Statistica de bibliotecă

Scopul: Colectarea unor date statistice şi a altor tipuri de date ce descriu activitatea bibliotecii şi analizarea acestor date în scopul evaluării performanţei sau, cu alte cuvinte, compararea a ceea ce face biblioteca (performanţă) cu ceea ce trebuie să facă (misiune) şi cu ceea ce vrea să realizeze (scopuri).

Locația: Biblioteca publică comunală Moșna

Data: 27.07.2017

Participanți: 12 ( 7 bibliotecare din bibliotecile publice comunale, 1 primar  și 4 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași).

 Prezentări:

Introducere în tematica ce urmează a fi dezbătută

Comentarea Chestionarului statistic CULT.1

Prezentarea, comentarea Statisticilor paginii de facebook Informare Comunitară-Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași și invitarea colegelor să o acceseze. Comentarea secțiunii Împrumut Interbibliotecar din Chestionarul CULT.1

Concluzii :

Ziua Metodică din 27.07.2017, s-a desfășurat în același climat profesional de calitate cu care ne-am obișnuit încă de la începutul activității comisiei. Precizările metodologice pentru Chestionarul CULT1 cât și discuțiile au răspuns scopului întâlnirii.

Discuțiile profesionale s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere și profesionalism atât în spațiul primitor al bibliotecii publice comunale  din Moșna cât și în spațiul generos al Căminului cultural ale cărui activități cu specific cultural sunt inițiate și coordonate de colega noastră, doamna Sinoreta Ciubotaru, sufletul comunității moșnene.

Doamna Sinoreta Ciubotaru, colega noastră din Moșna a probat cele afirmate mai sus și în fața noastră, împreună cu un colectiv de tineri din comunitate de care se ocupă intens oferindu-ne o surpriză minunată de încheiere a Zilei metodice : momentul artistic „Șezătoarea”, al cărui scenariu și regie îi aparține. Urmărindu-i pe acești tineri minunați reînviind mostre de unitate a nației noastre am simțit cum renaște în mine speranța României de mâine ! Mulțumesc dragă colegă că ne-ai reamintit că meseria de bibliotecar este o meserie de vocație și nu doar o slujbă la stat ! Mulțumesc domnule primar că acele cursuri de biblioteconomie și știința informării pe care le-ați urmat cândva v-au adus mai aproape de această meserie de vocație și în mijlocul nostru ! Mulțumesc colegelor și colegilor bibliotecari din județ care au înțeles că triunghiul bibliotecă publică – școală – autoritate publică nu poate fi decât benefic pentru comunitatea în care acționează !

Schimbul de informații și cunoștințe a fost generos și benefic de ambele părți. Fiecare dintre noi a avut de învățat câte ceva de la ceilalți colegi și a plecat mai bogat în cunoștințe și informații decât atunci când a trecut pragul bibliotecii gazdă din Moșna iar prezența domnului primar a întregit și validat acest schimb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here