Acasă Coordonare și îndrumare metodică Zi metodică la Biblioteca Comunală Mironeasa

Zi metodică la Biblioteca Comunală Mironeasa

47
0

Tema I: Identitatea bibliotecii. Identificarea și valorificarea resurselor proprii

Tema II: Eurodesk în 2021

  • Identitatea bibliotecii. Identificarea și valorificarea resurselor proprii – Marcela-Vasilica Olaru, Maria Zamfirache, Ramona-Mihaela Aniței, Mirela Nechifor, Cristina Raveica, Anton Constantin
  • Eurodesk în 2021 – Aurica Dvoracic, Coordonator CCIM și Multiplicator Eurodesk 
  • Eveniment Eurodesk: “Veste bună pentru Tine doar de la Eurodesk vine!”– Aurica Dvoracic, Multiplicator Eurodesk

Ziua Metodică din 16.09.2021 a început cu două surprize plăcute : am fost așteptați și conduși în noul sediu al bibliotecii comunale de către doamna Primar a Comunei Mironeasa, Elena Curcudel, interesată nu doar de asigurarea unui sediu nou bibliotecii comunale ci, și de problemele noastre ale bibliotecarilor ! Astfel încât, la începutul lucrărilor, doamna primar ne-a adresat un cuvânt de bun venit și a asistat la lucrările noastre care s-au desfășurat în același climat profesional de calitate cu care ne-am obișnuit încă de la începutul activității comisiei. Temele abordate au fost primite cu interes de participanți care s-au implicat nu doar profesional, ci și emoțional.

Discuțiile profesionale s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere și profesionalism în spațiul nou alocat bibliotecii comunale din Mironeasa. Colegii mei din Comisie, Gabriela Maftei și Corneliu Tudorachi au răspuns întrebărilor punctuale ale colegilor din zonă. Astfel, Gabriela Maftei, Șefa Serviciului Catalogare, Achiziții, Informare bibliografică a bibliotecii județene a răspuns întrebării colegei noastre Ramona-Mihaela Aniței de la Biblioteca Comunală Scânteia privind evaluarea cărților primite prin donație iar colegul nostru, Corneliu Tudorachi, Șef Serviciu Săli de Lectură și Depozit la biblioteca județeană le-a rugat pe colegele noastre de la bibliotecile comunale să-l anunțe dacă au nevoie de publicații în condițiile în care nu le sunt alocate fonduri pentru achiziție de carte de către ordonatorul de credite.

Aurica Dvoracic le-a reamintit colegilor noștri și celor 19 invitați din Comuna Mironeasa – reprezentanți ai Primăriei Mironeasa, ai Grădiniței și ai Școlii gimnaziale din comună, precum și tinerilor elevi de clasa a VIII-a faptul că din mai 2018, biblioteca județeană a devenit oficial Multiplicator Eurodesk și în felul acesta informația europeană pertinentă ajunge și mai rapid la beneficiarii săi. Mai mult, Tema II: Eurodesk 2021 oferă informații punctuale despre rețeaua de informare europeană pentru tineri și pentru cei care lucrează cu tinerii, Eurodesk, contribuind în același timp la întărirea parteneriatului bibliotecă publică – școală – autoritate din comunitate și constituindu-se într-o bază pentru viitoare proiecte de mobilitate ERASMUS+ .

Anul 2021 aduce multe noutăți în ceea ce privește nu doar programul ERASMUS+ ci și celelalte programe europene de finanțare pentru tineri și pentru lucrătorii de tineret, noutăți care au fost prezentate în cadrul evenimentului special: “Veste bună pentru Tine doar de la Eurodesk vine!” Entuziasmul participanților exprimat în sesiunea de întrebări și răspunsuri, dorința de implicare în proiecte de participare ne-a confirmat necesitatea informării și diseminării acestor informații importante pentru viitorul tinerilor.

Le mulțumim și noi pentru disponibilitate și receptivitate și promisiunea de a construi cel puțin un proiect de participare !

Mulțumiri doamnei Primar Elena Curcudel – sufletul comunității din Mironeasa, doamnei foste bibliotecare Violeta Coneac – actualmente pensionară și mentora tinerei noastre colege,  doamnei directoare a Școlii gimnaziale Cristina Botezatu, doamnelor și domnilor profesori Adina-Marcela Voicu, Alina-Dora Toma, Mariana Balan, Viorica Rașcovici, Nicolae-Claudiu Anghelinei, colegilor mei bibliotecari din Zona E a Județului Iași – Cristina Raveica, Ramona-Mihaela Aniței, Mirela Nechifor, Maria Zamfirache, Anton Constantin – și, desigur, gazdei noastre, Marcela-Vasilica Olaru, tânăra și entuziasta noastră colegă și fotograful oficial al Zilei metodice, care mi-au fost alături contribuind la reușita acestei întâlniri.

Schimbul de informații și cunoștințe a fost generos și benefic de ambele părți. Fiecare dintre noi a avut de învățat câte ceva de la ceilalți colegi și a plecat mai bogat în cunoștințe și informații decât atunci când a trecut pragul bibliotecii gazdă din Mironeasa. Fotografiile realizate ilustrează din plin încă una dintre cele mai reușite Zile metodice în care triunghiul de aur, bibliotecă publică – școală – autoritate și-a arătat roadele benefice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here