Acasă Coordonare și îndrumare metodică Zi Metodică la Biblioteca Comunală Horlești

Zi Metodică la Biblioteca Comunală Horlești

132
0

Tema: Statistica de bibliotecă

Scopul: Colectarea unor date statistice şi a altor tipuri de date ce descriu activitatea bibliotecii şi analizarea acestor date în scopul evaluării performanţei sau, cu alte cuvinte, compararea a ceea ce face biblioteca (performanţă) cu ceea ce trebuie să facă (misiune) şi cu ceea ce vrea să realizeze (scopuri).

Locația: Biblioteca publică comunală Horlești

Data: 21.09.2017

Participanți: 8 ( 4 bibliotecare din bibliotecile publice comunale și 4 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași).

 

Prezentări: 5

Introducere în tematica ce urmează a fi dezbătută – Bibliograf Aurica Dvoracic

Comentarea Chestionarului statistic CULT.1Partea I – Șef Serviciu Săli de lectură și Depozit Bogdan-Nicolae Ghiurco

Prezentarea evidenței statistice zilnice  – Florina Mînzu – Șef Birou Împrumut pentru Adulți

Prezentarea și comentarea Chestionarului statistic CULT.1,Partea a 2-a și PROBIB – Mihaela Morariu – Șef Serviciu PP

Comentarea secțiunii Împrumut Interbibliotecar din Chestionarul CULT.1 – Bibliograf A. Dvoracic

Discuții privind problemele bibliotecilor și ale bibliotecarilor din Zona H

–      Subsemnata, Aurica Dvoracic, după introducerea în tematica propusă pentru această întâlnire și prezentarea menționată la secțiunea Prezentări, în cadrul discuțiilor cu colegele noastre am precizat faptul că este prima întâlnire cu noua noastră colegă de la Horlești atât pentru membrii comisiei CCÎM cât și pentru ceilalți colegi din Zona H! Pornind de la acest lucru, discuțiile noastre au început cu trecerea în revistă a existenței documentelor de bibliotecă și a utilizării conforme a acestora, colega noastră – dna Valentina Misăiloae – dovedind faptul că este deja familiarizată cu modul de operare în registrele de inventariere, evidență și statistic, recunoscând în același timp necesitatea urmării cursului de calificare în meseria de bibliotecar.   S-a discutat despre regimul achizițiilor de carte, cazare și ne-am bucurat să aflăm că biblioteca din Horlești a primit două donații de carte. Din acest punct de vedere, pentru toate colegele noastre prezente noi am adus o donație pentru bibliotecile lor și anume, câte un  exemplar din Noul Atlas Lingvistic Român pe regiuni : Moldova și Bucovina vol.2 donat Bibliotecii Județeane Gh. Asachi Iași  de către Academia Română, Filiala Iași, pentru difuzare gratuită bibliotecilor comunale din județul Iași și alte pachete cu cărți aparținând altor donatori. S-a semnat câte un Proces verbal de predare-primire pentru Noul Atlas Lingvistic.

–      Colegul nostru, Bogdan-Nicolae Ghiurco a insistat asupra atractivității – conform principiului că o imagine spune mai mult decât 1000 de cuvinte – elaborării rapoartelor statistice, oferind mai multe exemple în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here