Acasă Filiala „Ion Creangă” Zilei Autorilor Europeni la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Filiala „Ion Creangă”

Zilei Autorilor Europeni la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Filiala „Ion Creangă”

39
0

Elevii din clasa a VI-a A de a Școala Gimnazială „Ion Ghica” Iași au răspuns provocării lansate de Comisia Europeană şi astfel, pe data de 27 martie, au sărbătorit prima ediție a Zilei Autorilor Europeni la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Filiala „Ion Creangă”.

S-au bucurat, în prima parte a evenimentului, de prezența unui autor consacrat, doamna profesor Carmen Tomescu, unul dintre autorii manualului de istorie pe care elevii au studiat în anul școlar anterior, cât și al volumului Iași, o istorie a orașului. Ghid practic pentru elevi. Doamna profesor a răspuns întrebărilor legate de procesul de scriere și le-a vorbit copiilor despre importanța amprentei pe care o pot lăsa pentru generațiile următoare.

În cea de-a doua parte a evenimentului, au debutat în arta scrierii elevele din clasa a VI-a Iordache Nicole și Rusu Amalia, tinerele autoare ale cărții în limba engleză Charlotte de Santis. Acestea au prezentat romanul, au împărtășit colegilor experiența de scriere în limba engleză și fost onorate, dar în aceeași măsură surprinse, de a fi considerate surse de inspirație pentru ceilalți.

Evenimentul a fost coordonat de doamna profesor de istorie Zaharia Ana Maria și de doamna profesor de limba engleză Ștefanache Oana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here