Acasă Filiala „Ion Creangă” Workshop: „Titlul…un criteriu de selecție?”, 29.10.2018

Workshop: „Titlul…un criteriu de selecție?”, 29.10.2018

35
0

Luni, 29 octombrie 2018 la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași s-a derulat Workshop-ul de promovarea lecturii: „Titlul…un criteriu de selecție?” din cadrul proiectului educațional „Hoinari în lumea cărților” (ediția a III-a) în care biblioteca publică este partener.

Atelierul de lucru cu tema: „Titlul…Un criteriu de selecție?” a fost organizat de Gabriela Aramă, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Grajduri, iar printre participanți s-au numărat elevii de la școlile partenere în acest proiect: Școala „Ionel Teodoreanu” (coordonatorul proiectului: bibliotecar Manuela Mocanu, prof. Raluca Lăzărescu), Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” (Oana Epure, bibliotecar), Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Richard Wurmbrand, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Tehnologic „Petru Poni” (prof. Beatrice Borș), Școala Gimnazială Grajduri, județul Iași (prof. Gabriela Aramă), Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” (prof. Ionela Enea, bibliotecar Daniela Dorcu), Școala Gimnazială “Gh. I. Brătianu” și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași (prof. Alexandrina Coțovanu), alături de ISJ Iași, CCD Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, Librăria Cărturești Palas Iași.
Dacă ar fi să redenumim activitatea cu titluri precum „Luni (re)creativ”, „Hoinari printre titluri și cărți”, „Povești cu multe titluri”, „Povești din cărți”, „Titlurile capătă o nouă viață” nu ar putea rezuma sau cuprinde în totalitate esența a ceea ce s-a desfășurat în spațiul bibliotecii.

După o scurtă discuție despre rolul titlului, informativ și persuasiv, elevii au putut da exemple din experiența lor de titluri de cărți care i-au provocat la lectură. În partea a doua a workshop-ului, au avut drept sarcină de lucru să dea o altă viață unor titluri de cărți, creând cu ajutorul acestora povestiri inedite, amuzante, originale . Ca de fiecare dată, copiii s-au întrecut în a-și depăși limitele, obstacolele, timiditatea. Imaginația, creativitatea, diversitatea ideilor, comunicarea între membrii fiecărei echipe, modul de prezentare, spiritul ludic sunt câteva aspecte care au fost apreciate de cadrele didactice prezente. 

Suntem convinși că fiecare elev sau adult a plecat de la acest atelier de lucru cu o listă de cărți care merită citite, fie pentru că a fost atras de titlu, fie pentru că a auzit impresii favorabile venite de la ceilalți participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here