Acasă Filiala „Ion Creangă” Nocturna Bibliotecilor. Ziua europeană a limbilor

Nocturna Bibliotecilor. Ziua europeană a limbilor

14
0

Desfășurat la Filiala „Ion Creangă” a bibliotecii județene, atelierul experiment, interactiv „Arta și climatul coeziv al societății – Poveștile din bibliotecă”, aflat sub umbrela Zilei europene a limbilor și Nocturnei Bibliotecilor a adus „în scenă” un public variat. Partenerii de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, alături de Asociația ART CIVICA prin prof. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, lector univ. dr. Carmen Antochi, asist. univ. dr. Mihaela Ciofu, masterand Eduard Onu au venit în fața copiilor de la Asociația „Prietenii Bârnovei” pentru a crea un atelier experiment, interactiv, în care s-a urmărit găsirea liantul dintre povești și diversitatea lingvistică europeană.

Activitatea și-a dorit exprimarea prin arta vizuală, muzică și multilingvism a formulei incontestabile cu care debutează poveștile, nu doar europene: „A fost odată ca niciodată…”.

Implicați total, juniorii, alături de părinți, s-au arătat interesați, formând grupe de lucru și dând naștere ad-hoc unei povești, plecând desigur de la sintagma „A fost odată ca niciodată…”.

În final, efortul le-a fost răsplătit, aceștia primind în dar cărți, din partea organizatorilor de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here