Acasă Filiala „Ion Creangă” Inimă Eminesciană…

Inimă Eminesciană…

108
0

În 15 ianuarie 2020, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin intermediul Filialei „Ion Creangă” a fost gazda evenimentului cultural: Inimă Eminesciană.

Partenerul nostru, Asociația Culturală Moldavia Iași alături și de Fabrica de Voluntari a împărtășit publicului prezent într-un mod inedit viața și opera marelui poet, Mihai Eminescu printr-un recital de poezie precum și propriile creații literare ai membrilor Asociației transpus în scenă de: Darius Nicolau, Zamfir Cornel, Gîndilă Teodor, Delia Bîrlădeanu, Livadariu Andreea, Căbujan Adriana Iuliana și Nick Ciobanu. S-a pus accentul în acest dialog literar pe egoul literar al participanților, sinceritate, emoție, balanța între sincron și silabe, existența mizei scrisului și a romanticului etc.

Activitatea a fost o metodă nonformală de a face un schimb de bune practici în domeniul literaturii române, avându-l drept mentor pe poetul, prozatorul, teatrologul, jurnalistul și gânditorul, Mihai Eminescu. Momentele de muzică pe versurile poetului interpretate de Andra Andriucă au alternat cu un dialog imaginar cu „Omul deplin al culturii românești” (cum susținea filozoful Constantin Noica) urmate de un joc cu bilețele de (re)interpretarea poeziilor.

Ultima parte a întâlnirii a fost direcționată spre un quiz kahoot (interactiv) în care s-a apreciat reținerea informațiile primite pe parcursul manifestării; câștigătorii primind pachete de cărți, drept premii.

Savantul istoric de mai târziu, Nicolae Iorga, având revelația genialității operei eminesciene, n-a ezitat să exprime un verdict de profunzime, numindu-l pe Eminescu: ”expresia integrală a sufletului românesc.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here