Acasă Filiala „Ion Creangă” FILIT – Casa Fantasy, ziua 4

FILIT – Casa Fantasy, ziua 4

44
0

La Casa Fantasy, sâmbătă, 6 octombrie, publicul prezent s-a bucurat de prezența scriitoarei Teodora Matei, pseudonim literar al Elenei Teodora Mateiu. Născută în 1971 la Ploiești, aceasta a debutat literar cu nuvela „Stăpânul castelului”, în revista „Nautilus” (2012). A colaborat cu „CPSF”, „Gazeta cărților”, „Revista bibliotecarilor prahoveni”, „Argos”, „Fantastica”, „Ficțiuni.ro”, „Gazeta SF”, „Helion Online”, „Nautilus”, „Rânduri cu dichis”, „Revista de suspans”. A publicat volume de SF – trilogia „Omul-flutur” (în colaborare cu Lucian-Dragoș Bogdan): „Omul-fluture” (2015), „Maya” (2016), „Sindromul Charlotte” (2017); „Stăpânul castelului” (2016), „Fetița-de-diamant”(2016), „Aripile tatălui” (2017), „O noapte la castel” (2018), crime – „Cel-ce-simte” (2016), „În mintea comisarului” (2017), „Lumânări vii” (2018) și romance – „Tot timpul din lume” (2017). 

Moderatorul întâlnirii, scriitorul Dan Doboș, ne-a ajutat pe toți cei prezenți să ascultăm chiar de la autoarea invitată, lucruri interesante despre viața și cariera ei. Am aflat lucruri din copilăria sa, cu primele cărți citite „o serie de cărticele cu titlurile – pornite de la literele alfabetului”, legătura mereu strânsă cu lectura, drumul parcurs de la copilul-cititor, la scriitor, motivele ce au făcut-o să scrie, modul în care reușește să îmbine viața de soție și mamă cu cea de autor (având în vedere prezența sa la foarte multe evenimente literare), mesajele pe care încearcă să le transmită prin cărțile sale, modul în care își alcătuiește firul narațiunii, autorii preferați din literatura Fantasy (J.R.R. Tolkien, C. S. Lewis, iar în ultima vreme – autori români contemporani) dar și felul în care se raportează la critică.

Scriitoarea ne-a citit un fragment din volumul său „O noapte la castel”, iar la final a răspuns întrebărilor adresate din public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here