Acasă Filiala „Ion Creangă” „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Artă Terapeutică...

„Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Artă Terapeutică la Superlativ!

31
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii a derulat în data de 5 iunie 2019 la Filiala „Ion Creangă” ultima activitate cu titlul: Artă Terapeutică la Superlativ! din calendarul prestabilit al ediției a II-a a proiectului educațional: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectură Intergenerațională Terapeutică).

Participanții și toți partenerii implicați în acest proiect și-au adus contribuția din plin prin demonstrația beneficiilor prin lectură și ale artei în educație pe parcursul celor cinci luni de zile. Activitatea de ieri ne-a prezentat încă o dată talentul pentru lectură și artă al elevilor (prin muzică, pantomimă, teatru, jocuri, dans) și a conturat alături de părinții prezenți și voluntari imaginea perfectă a unui eveniment cultural-educativ, conform obiectivului propus în acest proiect.

Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași ne-a prezentat cu Trupa de Teatru Difainii – un fragment „Tânărul cântă: “Jocul şi înţelepciunea mea e iubirea” ” punere în scenă după „Trei fețe” de Lucian Blaga, regia – Nicoleta Emacu și scenografia – Adrian Mârzac presărate printre celelalte reprezentații artistice ale școlilor cu momente de bucurie prin dans. Elevii de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași au fost prezenți cu trei momente art-terapeutice: Lectură și dramatizare „Ridichea uriașă”; colaj de cântece „Animale colorate” și Jocuri muzicale (cu instrumente confecționate de copii). Două momente de pantomimă: „Muzeul vechi” și „În stație” ne-au oferit cu mult talent doi dintre elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași împreună cu elevii Colegiului Tehnic „Ion Holban” Iași care ne-au făcut o altă demonstrație de artă terapeutică deosebită.

Activitatea Artă Terapeutică la Superlativ! a avut parte de o surpriză de proporții din partea voluntarilor care au lucrat alături de echipa de proiect în toate aceste luni, asistând la o horă pe muzica populară „Trandafir de la Moldova”. La final, toți elevii au primit diplome de participare și cărți oferite de Editura Regina Iași, din partea Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a II-a) este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here