Acasă Filiala „Ion Creangă” „Biblioteca arborilor”- Arii protejate

„Biblioteca arborilor”- Arii protejate

47
0

Miercuri, 23 mai 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat activitatea „Biblioteca arborilor”- Arii protejate, care a avut loc la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Biolog Luminița Iconomu a prezentat un scurt material despre ariile protejate, rezervațiile naturale (de tip forestier, acvatic, floristic și paleontologic), situri Natura 2000, situri de tip SCI – Situri de Importanţă Comunitară – conservarea habitatelor de importanţă comunitară şi a speciilor de importanţă comunitară europeană; siturile de tip SPA – Arii de Protecţie Specială Avifaunistică din Județul Iași.

Ing. Ancuța Mucileanu a vorbit despre importanța protejării animalelor și implicit a protejării mediului.

Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Marcel Epure și prof. Marlena Sobcec au participat la o activitatea de coștientizare și subliniere a realizării ariilor protejate. 

Reprezentanții bibliotecii au adus în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here