Acasă calendar Jocul polarităţii masculin feminin

Jocul polarităţii masculin feminin

44
0
Afis Turcanu site

Este important să conştientizăm că orice transformare de stare ce apare în fiinţa noastră, fie în mai bine, fie în mai rău, este de fapt în directă legătură cu modul în care reuşim să ne armonizăm sau nu atributele polare interne. Sensul de ascensiune către o stare mai înaltă este întotdeauna dat de o atitudine de echilibru, control, armonie. O lipsă de control şi de echilibru a  elementelor polare, va genera în noi  o cădere, o coborâre sau chiar o  regresie.
Prin înțelegerea și aplicarea principiilor polarității, putem descoperi că în realitate, îmbinarea atributelor polare masculine și feminine reprezintă o veritabilă cale pentru accederea la o stare de armonie și împlinire. Un om care trăieşte fără a conştientiza printr-o educaţie adecvată, echilibrul psiho-mental din interiorul fiinţei sale şi care totodată nu s-a descoperit şi împlinit ca trăire pe el însuşi, cu siguranță nu cunoaşte potenţialul pe care îl are şi  nu trăieşte în armonie cu propria sa fiinţă. Prin prisma “Legii lui trei” înțelegem că atunci când ne aflăm într-un raport de echilibru polar între „+” și „-” apare o stare de evoluție, elevare și restructurare superioară, deci  punctul de echilibru  se mută tot mai sus. Deasemenea, atunci când suntem dezarmonizați din punct de vedere polar, suntem direcționați către destructurare și supuși  tendinței de reprimare și condensare.

Psihologic privind, se poate spune că putem recunoaște starea de echilibru polar pe care o avem pe un anumit nivel al ființei noastre ca fiind perceperea interioară  clară a stării de vitalitate şi control. Atunci când de exemplu simțim că „pleznim de sănătate”, că suntem „sănătoși tun”, acesta este un indiciu evident al echilibrului nostru polar, cel puțin pe nivelul fizic-vital.. Este bine de stiut că o fiinţă puternică şi echilibrată poate manifesta polarităţile  +/- plenar, la voinţă.

 

Despre autor:
 
Cristian Contantin Ţurcanu este autorul cărţilor Arta de a trăi, Autocontrolul,Trezirea sufletului, Arta de a muri,Timp înflorit. În paralel cu activitatea de scriitor, a desfășurat și a susţinut cursuri de dezvoltare personală și yoga, a realizat numeroase emisiuni radio și TV pe teme de optimizare a trăitului și viaţă spirituală. De asemenea, a organizat Festivalul Sufletului în anul 2005 și un simpozion despre Trezirea sufletului în 2006. În perioada 2003 – 2010 a coordonat publicarea revistei Arta de a trăi magazin, revistă în format electronic, dar și în varianta tipărită primele 24 de numere. Începând cu 2012, după o pauză de câţiva ani, a reluat activitatea de susţinere de cursuri, seminarii și workshopuri pe teme de dezvoltare personală și spirituală. O parte din gînduri și le publică frecvent în pagina sa web  www.artadeatrai.ro

Participarea este gratuită. Pentru înscriere, vă rugăm să completaţi formularul online de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here