Acasă calendar De Ziua Mondială a Mediului, concurs de degustare de apă

De Ziua Mondială a Mediului, concurs de degustare de apă

156
0

afis ziua mediului

De Ziua Mondială a Mediului, concurs de degustare de apă

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și SC ApaVital SA Iași marchează Ziua Mondială a Mediului printr-un concurs de degustare a apei, care va avea loc vineri, 5 iunie 2015, începând cu ora 10.00, la Stația de tratare a apei „Chirița” situată în zona Dancu (Iași).

„Somelieri” vor fi elevii clasei a XI-a, profil „Resurse naturale și protecția mediului”, de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași, coordonați de prof. ing. Sorina Andriev.

Degustarea probelor de apă se va face printr-o evaluare comparativă: elevii își vor nota pe fișele de observare primite: aspectul vizual, impresia olfactivă și cea gustativă.

Concurenţii care vor identifica apa de la robinet din mostrele pe care le vor avea la dispoziție, vor primi diplome cu mențiunea „Expert (Hidro)somelier” și vor fi premiaţi de ApaVital Iași cu obiecte promoționale.

Cu aceeași ocazie, elevii vor beneficia de un tur ghidat al stației de tratare, oportunitate pentru viitorii specialiști de a obține informații despre funcționarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă, dar și despre procesul tehnologic de filtrare și tratare a apei, de la aducțiune și până la darea în consum public.

Scopul acestei activități este formarea unor deprinderi și atitudini referitoare la problemele ecologice și de protecție a mediului. Anual, în România se aruncă peste 400 de mii de tone de pet-uri din plastic, din care 80% rămân în natură nereciclate. Reducerea consumului de apă îmbuteliată în ambalaje din plastic în favoarea consumului apei de la robinet este doar una dintre măsurile care trebuie luate pentru a minimiza riscurile de mediu. Motto-ul Zilei Mondiale a Mediului din acest an, „7 miliarde de vise. O singură Planetă. Consumă cu grijă.” este, de asemenea, un îndemn la un comportament responsabil urban faţă de mediul înconjurător, faţă de apă și ne aminteşte că resursele de apă sunt finite, iar economisirea lor devine obligatorie.

Ziua Mondială a Mediului se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie si reprezintă o ocazie de a reflecta asupra protecției mediului înconjurător, dar și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei. Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generațiile viitoare a unui mediu curat și sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here