Acasă Centrul Internet Centrul internet

Centrul internet

1110
0

   Centrele de Internet ale Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi au fost inaugurate cu sprijinul financiar al Fundaţiei Bill & Melinda Gates, în cadrul Global Libraries, proiect administrat în România de IREX, cu obiectivul declarat de a deschide asemenea centre în toate bibliotecile publice din ţară.

   Centrele de Internet îşi propun să devină un factor de dezvoltare responsabilă a comunităţii, prin asigurarea accesului gratuit la informaţiile din orice domeniu, precum şi prin instruirea, consilierea şi asistenţa calificată în utilizarea calculatorului.

      Dorim să vă facilităm accesul la cunoaștere, instruire, consiliere și asistență calificată în utilizarea calculatorului. Ne propunem să fim pentru dumneavoastră o punte de comunicare și de furnizare a informațiilor din toate domeniile activităților sociale, politice, economice și culturale ale lumii.

   Accesul la Centrul Internet este admis persoanelor ce posedă permis de intrare vizat pe anul curent, document ce rămâne în custodia bibliotecarului până la părăsirea sălii.

Servicii și facilități oferite:

 • acces Internet gratuit
 • acces Internet gratuit pe laptop, notebook, telefon mobil personal utilizând rețeaua wireless
 • asistență de specialitate, a personalului și a bibliotecarului pentru solicitările dv.
 • cursuri gratuite de inițiere în utilizarea calculatorului și a navigării pe internet
 • cursuri de inițiere în operare a pachetului Microsoft Office
 • informații despre structura bibliotecii, serviciile și colecțiile acesteia

Servicii contra-cost:

 • imprimare de documente alb/negru
 • inscripționare CD/DVD
 • tehnoredactare
 • organizare/ moderare/ coordonare manifestări culturale, la cerere
 • închiriere aparatură electronică existentă în bibliotecă

Centrele de Internet se regăsesc la Filialele „Ateneu”, „Vasile Alecsandri”, „Mihail Sadoveanu” și „Garabet Ibrăileanu” ale bibliotecii, deținând un număr de 4 calculatoare fiecare și având același program de lucru cu publicul.

    

Reguli de utilizare a centrului internet cu acces public gratuit

1) Accesul la informaţiile oferite prin intermediul Centrului Internet cu acces public este asigurat gratuit, oricărui utilizator al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi, în baza Contractului de utilizare a bibliotecii, în condiţiile în care la staţia de lucru nu se află alt utilizator.

2) Deschiderea şi închiderea echipamentelor se face numai de către bibliotecarul de serviciu.

3) Vă rugăm să completaţi întotdeauna formularele aflate lângă fiecare monitor, cu datele solicitate.

4) Pentru protecţia personală, nu divulgaţi nimănui contul dumneavoastră (de email, bancar etc.).

5) Este interzisă afişarea pe Internet sau pe alt software a materialelor ofensive sau denigratoare, care incită la violenţă, xenofobie, defăimare, pornografie etc.

6) Este interzisă instalarea de software, programe, jocuri sau alte aplicaţii pe calculatoare, dar şi accesarea site-urilor interzise prin lege şi / sau Regulamentul de ordine interioară al bibliotecii.

7) Este interzisă modificarea sau ştergerea oricărui software, hardware sau echipament. Dacă împrumutaţi orice fel de materiale (bandă adezivă, foarfece, capsator, perforator, manuale de utilizare, etc.) vă rugăm să le restituiţi înainte de a pleca.

8) Nu copiaţi soft-urile comerciale. Utilizatorii trebuie să respecte legislaţia cu privire la drepturile de proprietate şi de copiere.

9) Copierea unui document (pe CD / DVD / Memory Stick-uri) se face numai în prezenţa bibliotecarului de serviciu. Materialele printate şi serviciile de copiere pe diferite suporturi sunt contra cost, conform tarifelor afişate.

10) Timpul maxim de utilizare / zi a unei staţii de lucru este de 1 oră pentru fiecare utilizator, el putându-şi prelungi termenul dacă nu sunt solicitări. Orice staţie de lucru neutilizată timp de 10 minute poate fi preluată de un alt utilizator.

11) Se pot face rezervări pentru utilizarea unei anumite staţii de lucru direct, prin telefon, e-mail sau direct la sediu.

12) Trebuie păstrată liniştea. Vă rugăm să vorbiţi încet. Dacă folosiţi o aplicaţie care necesită sunet, vă rugăm să folosiţi căşti.

13) Este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în incinta bibliotecii.

14) Vă rugăm să vă purtaţi respectuos cu ceilalţi utilizatori şi să respectaţi instrucţiunile personalului din cadrul serviciului public gratuit de Internet.

15) Orice dereglare a staţiei se anunţă imediat bibliotecarului de serviciu. Dacă se constată că dereglarea a fost realizată cu premeditare, sunt anunţate organele de ordine publică, iar utilizatorul sau tutorii legali ai acestuia plătesc piesele stricate şi service-ul pentru repararea staţiei.

16) Încetarea accesării informaţiilor la punctul de lucru se anunţă de către utilizator bibliotecarului de serviciu.

17) Toate activităţile din cadrul Centrului Internet cu acces public gratuit se vor desfăşura sub îndrumarea (dacă este cazul), supravegherea şi controlul bibliotecarului de serviciu.

Nerespectarea prezentelor reguli atrage după sine pierderea dreptului de acces la resursele Centrului Internet cu acces public gratuit, fapt adus la cunoştinţă de către bibliotecarul de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here