Acasă Filiala „Ion Creangă” Ziua Internațională pentru Biodiversitate 22 mai 2023 # În armonie cu Natura

Ziua Internațională pentru Biodiversitate 22 mai 2023 # În armonie cu Natura

31
0

Marți, 23 mai 2023, de la ora 13.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” invită elevii și profesorii să participe la activitatea: Ziua Internațională pentru Biodiversitate 22 mai 2023.

Începând cu anul 2000 în fiecare an în data de 22 mai este marcată an Ziua Internațională a Biodiversității. Tema acestui an, 2023, stabilită de Secretariatul Convenției privind Diversitatea Biologică (CBD) este „De la acord la acțiune să reconstruim biodiversitatea”de la – # În armonie cu Natura.

Biodiversitatea este esențială pentru sănătatea și bunăstarea umană, prosperitatea economică, siguranța și securitatea alimentară și alte domenii critice necesare pentru prosperitatea individuală și colectivă a tuturor oamenilor și a tuturor societăților umane.

Importanța procesului de coexistență armonioasă între om și natură, are în primul rând un rol de conștientizare deoarece fiecare dintre noi este beneficiar și practician.

Întâlnirea va avea loc la Filiala „Ion Creangă” a bibliotecii județene și va fi susținută de biolog Luminița Iconomu de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași, pentru elevii de la Liceul „Petru Poni” coordonați de prof. Ersilia Coșbuc și prof. Lăcrămioara Burlică.

Să acționăm așadar împreună, pentru a proteja viața pe pământ printr-o acțiune continuă, sporită și coordonată care să conducă la salvarea vieții naturii pentru generațiile viitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here