Acasă Filiala „Ion Creangă” Vizionare de film la Filiala „Ion Creangă”

Vizionare de film la Filiala „Ion Creangă”

46
0

Elevii claselor a IX-A și a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, însoțiți de doamnele profesor Anca Ariton și Vrâncianu Aurelia au vizionat miercuri, 18.12.2019, în cadrul Filialei „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene ”Gh. Asachi”, filmul Parfum de femeie (Scent of a Woman) creație cinematografică din 1992 care spune povestea unui student ce se angajează ca îngrijitor al unui fost ofițer în armata americană, acum orb și foarte irascibil. Din distribuție fac parte Al Pacino, Chris O’Donnell, James Rebhorn, Gabrielle Anwar și  Philip Seymour Hoffman. Pelicula este un remake al filmului Profumo di Donna din 1974, regizat de Dino Risi, în care Vittorio Gassman a jucat unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale.

Filmul a fost adaptat de Bo Goldman după romanul Il Buio e Il Miele de Giovanni Arpino, dar și după scenariul lui Ruggero Maccari și Dino Risi pentru Profumo di Donna din 1974. Parfum de femeie a fost regizat de Martin Brest.

Producţia a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor (Al Pacino) și a fost nominalizată la alte trei categorii: Cel mai bun regizor, Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu adaptat.

Filmul a fost, de asemenea, marele câștigător al Premiilor Globul de Aur, câștigând la categoriile: Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor și Cel mai bun film – dramă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here