Acasă Sediul central Vară de Poveste cu Veselica – Club al Poveștilor Distractive (ediția a...

Vară de Poveste cu Veselica – Club al Poveștilor Distractive (ediția a III-a)

35
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat miercuri, 3 iulie 2024 în Parcul Junimea-Gulliver, prima întâlnire cu personajele din cărțile preferate în Clubul Poveștilor Distractive: Vară de Poveste cu Veselica (ediția a III-a).

Invitata specială a copiilor este Irina Olariu, coordonator © Teatru de Păpuși Veselica Iași.

Alături de un public interactiv prezent și din partea DGASPC Iași – CSS „Veniamin Costache”, activitatea a început cu câteva minute binevenite din setul de informații de siguranţa vieții în vacanță (întâlnirea cu reprezentanții de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul Siguranţă Şcolară). Sesiunea de informare preventivă cu specific de vacanță a fost susținută de subinspector de poliție, Anna Maria Chiriac și subinspector de poliție, Alina-Mihaela Brașoveanu a Inspectoratului de Poliție Județean Iași în proiectul „R.E.S.P.E.C.T. Online și Offline” în care Biblioteca Județeană Iași este partener.

Întâlnirea a continuat cu reprezentația poveștii: „Vrăjitorul din Oz” de Baum, Lyman Frank ce o regăsiți și în fondul de carte al bibliotecii: [https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/vrajitorul-din-oz-poveste-rdtk3dfp/ ].

Cărțile de neuitat ale copilăriei, capodoperele literaturii din toate timpurile reprezintă repere în formarea gustului pentru lectură și în educația cititorilor mai mici și mai mari. Astfel, povestea „Vrăjitorul din Oz” este o carte împărțită în patru ținuturi diferit colorate, cu capitala în Orașul Smaraldelor. Țara marelui vrăjitor este plină de lucruri minunate, dar și de primejdii, pe care eroii acestei cărți le înfruntă împreună. Dorothy, Sperie-Ciori, Omul de Tinichea, Leul cel Fricos și, nu în ultimul rând, cățelușul Toto trec prin tot felul de încercări pentru a ajunge la Vrăjitorul din Oz – cel care, cred ei, le poate îndeplini dorințele. Doar că aventura în care pornesc nu e nici pe departe cum și-au imaginat. Dovedindu-și însă istețimea, mărinimia și curajul, cei cinci prieteni își transformă singuri visurile în realitate.

Ne revedem luni, 8 iulie 2024 – ora 16.00, Parcul Junimea-Gulliver (str. Costache Negruzzi nr.4 Iași); și după 15 August 2024 vor fi stabilite ca dată calendaristică încă două activități – ora 16.00, Parcul Junimea-Gulliver (str. Costache Negruzzi nr.4 Iași).

Înscrierile se pot face la sediul bibliotecii, telefon 0753/024405. Participarea este GRATUITĂ pe baza permisului de acces la bibliotecă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here