Acasă Filiala „Mihail Sadoveanu” Un pas către cunoaștere

Un pas către cunoaștere

55
0

Cartea reprezintă dorință de cunoaştere, pasiune, visare, hrană pentru suflet şi minte. Vineri, 13 mai, elevii din clasa a V-a, de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, au vizitat Filiala „Mihail Sadoveanu”. Însoțiți de doamna bibliotecară a școlii și doamna profesoară de limba română, ei au intrat în spațiul bibliotecii cu entuziasm, pentru a afla cât mai multe despre colecțiile de documente și condițiile de utilizare a serviciilor de bibliotecă.

Astfel, elevii au acumulat informații prețioase despre cartea veche românească şi străină, din colecţiile Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași, despre incunabule, ediţii bibliofile și manuscrise.

Tinerii au răsfoit cu multă plăcere enciclopediile și recomandările de lectură propuse, din expoziția de carte pregătită pentru ei. Elevii au promis că vor deveni cititori ai filialei bibliotecii din cartierul în care locuiesc, iar unii dintre ei au venit pregătiți pentru a-și face permis de intrare la bibliotecă. Fără doar și poate, importanța cărților este la fel de mare indiferent de vârstă, iar beneficiile ne însoțesc pe tot parcursul vieții, dar nimic nu poate înlocui acel sentiment special pe care ni-l dau descoperirea primelor povești și lectura unei cărți preferate.

Vă așteptăm cu mare drag la Filiala „Mihail Sadoveanu”, să regăsim împreună plăcerea infinită de a răsfoi o carte bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here