Acasă Sediul central Ziua mondială a meteorologiei – “World Meteorological Day” (23 martie 2021):...

Ziua mondială a meteorologiei – “World Meteorological Day” (23 martie 2021): „Oceanul, clima și vremea”

7
0

În zilele de 22 și 23 martie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași a desfășurat o serie de întâlniri online pe platforma Zoom, la împlinirea a 71 de ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei ONU, care a transformat vechea Organizaţie Meteorologică Internaţională într-o organizaţie interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizaţia Meteorologică Mondială – World Meteorological Organization – WMO.

Tema acestui an propusă de Organizaţia Meteorologică Mondială pentru toate cele 187 de ţări şi teritorii membre ale WMO este: “The Ocean, our climate and weather” – „Oceanul, clima și vremea”. Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași a împlinit anul trecut 20 de ani de activitate și pentru a coștientiza dimensiunea meseriei de meteorolog prin bunăvoința doamnei director Gina Tiron am putut viziona un film despre „Meteo-dependenți”. De asemenea pentru a conștientiza frumusețea, dar și încercările la care este supus cel care este „meteo-dependent” am urmărit un scurt documentar despre stația meteo Ceahlău – Toaca. Reprezentanții bibliotecii au expus câteva cărți care vorbesc despre acest subiect, aflate în colecțiile sale.

Mulțumim celor de la CMRM Iași și domnului Ionuț Panainte, pentru frumoasele imagini și informații. Manifestările au reunit profesori și elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here