Acasă Sediul central Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare sărbătorită la Căminul de Pensionari...

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare sărbătorită la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”

31
0

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi a organizat vineri, 31 ianuarie 2020, la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Copou, o sesiune de citit cu voce tare pentru seniorii rezidenți ai căminului.

Manifestarea face parte din seria dedicată Zilei Mondiale a Cititului cu Voce Tare – World Read Aloud Day, sărbătorită la 1 februarie în fiecare an, începând cu anul 2007 (anul acesta – 5 februarie 2020, la inițiativa LitWorld (LitWorld.org) ).


Întrunirea a avut ca element principal momentul de „Citit cu Voce Tare” susținut de masterandele Diana Beșchia și Irina Tocănel, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, voluntare ale bibliotecii. Ele au lecturat și interpretat un capitol din frumoasa istorie pentru copii, părinți și bunici Poveste fără șfârșit, de Michael Ende.


Această campanie de citit cu voce tare dorește să sublinieze importanța și beneficiile lecturii, a bucuriei de a empatiza în cercuri unde regăsim seniori, tineri, adulți sau copii.
Acțiunile de acest gen adaugă un plus de valoarea actului educației prin dezvoltarea de noi abilități. Promovăm astfel importanța cărții, bucuria instruirii, căldura și lumina întâlnirilor desfășurate împreună și a discuțiilor fructuoase ce se dezvoltă ulterior.


Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare este susținută în biblioteci, școli și alte instituții cultural, de către oamenii de pe tot globul care citesc cu voce tare și împărtășesc povești pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here