Acasă Sediul central Ziua Independenţei Poloniei, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană Iaşi

Ziua Independenţei Poloniei, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană Iaşi

22
0

vdscf6931

    Astăzi, 11 noiembrie, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” şi Uniunea Polonezilor din România  –  Dom Polski au sărbătorit  Ziua Independenţei Poloniei. Domnul Kazimir Longher, membru al Uniunii, a expus o serie de fotografii ilustrând viaţa polonezilor din România, precum şi activităţile Uniunii. Pe standurile bibliotecii au fost prezente mai multe publicaţii bilingve, cu accent pe diversele aspecte ale relaţiilor româno-polone sau pe activităţile desfăşurate de asociaţiile culturale poloneze în ţara noastră. Voluntarii bibliotecii, costumaţi în haine de nobili din secolul 18, au oferit informaţii şi materiale gratuite utilizatorilor interesaţi și i-au invitat să servească prăjituri tradiţionale poloneze.

    Prin amabilitatea reprezentanților Uniunii Polonezilor din România, cărțile și fotografiile expuse astăzi vor intra în colecțiile bibliotecii, sub formă de donație din partea Uniunii.

    Ziua Independenței Poloniei (Narodowe Święto Niepodległości) este o sărbătoare națională în Polonia, ce comemorează independența redobândită a Poloniei în 1918 după 123 de ani în care a fost împărțită de Austro-Ungaria, Prusia și Rusia.

vdscf6987 vdscf6931 vdscf6936 vdscf6948 vdscf6963 vdscf6984

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here