Acasă Sediul central „Viață și spiritualitate” (Gabriela Capanistei: Workshop de lectură și psihologie)

„Viață și spiritualitate” (Gabriela Capanistei: Workshop de lectură și psihologie)

57
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat astăzi, 17 iunie 2020, în sistem on-line, activitatea interactivă: „Workshop de lectură și psihologie”, în cadrul programului „Biblioteca și comunitatea”.

Profesorul consilier școlar – psiholog Gabriela Capanistei a fost invitata noastră și a interacționat cu elevii de liceu într-un mod foarte relaxant și, supunând atenției o introspecție a fiecăruia din cei prezenți. Astfel, înțelegând ce înseamnă pentru fiecare o viață fericită, ce anume ne aduce împlinire și satisfacție, iar toate acestea constituind doar o primă etapă în orientarea către direcția dorită.

Gabriela Capanistei a susținut workshop-ul, ghidându-se din punct de vedere literar pe cartea lui Dr. Wayne W. Dyer cu titlul: „Ești ceea ce gândești! Principii taoiste pentru zilele noastre”, scrisă la Editura Curtea Veche, București, 2012 ce se regăsește în fondul informațional al bibliotecii.

Autorul construiește volumul, plecând de la “Tao Te Ching” care este cea mai cunoscută carte de înțelepciune chineză. Iată unul din versetele citate de Wayne Dyer: VERSETUL 33: „Cel care îi înțelege pe ceilalți, are cunoaștere; Cel care se înțelege pe sine, are înțelepciune. Stăpânirea celorlalți necesită forță; Stăpânirea Sinelui necesită putere. Dacă îți dai seama că ai destule Ești cu adevărat bogat! Învățând să trăiești în conectare cu Sursa, pacea va înlocui stresul, armonia va înlocui efortul, acceptarea va înlocui obstacolele și acțiunile făcute din obligație, iar șansa va înlocui frica. Vei deveni exact ceea ce gândești despre tine!.”

Publicul l-a constituit elevii și profesorii de la liceele: Colegiul Național, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” , Colegiul Economic Administrativ , Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” , Liceul Teoretic „Miron Costin”, Colegiul Național „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași.

Proiectul Viață și spiritualitate promovează dezvoltarea unui mediu de comunicare de natură științifică și educațională în cadrul bibliotecii publice printr-o întâlnire-dezbatere ce reunesc specialişti din diverse domenii de activitate prin facilitarea schimbului de experienţă, cunoaştere şi informaţii către publicul direct interesat.

Acest proiect vizează îmbogăţirea ofertei Bibliotecii cu un cadru de întâlnire, informare şi interacţiune pentru membrii comunităţii interesaţi de curentele spirituale de gândire contemporană. Totodată, urmărim sondarea interesului publicului pentru diverse tematici şi personalităţi din zona curentelor spirituale, pentru a ajusta oferta de carte şi a dezvolta colecţiile Bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here