Acasă Club Clepsidra Umor și înțelepciune în opera sadoveniană

Umor și înțelepciune în opera sadoveniană

33
0

IMG_7185

Club CLEPSIDRA – Umor și înțelepciune în opera sadoveniană

Joi, 5 noiembrie 2015, prima întâlnire-dezbatere a celei de a doua ediții a Clubului CLEPSIDRA al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași a fost găzduită de Colegiul Economic Administrativ Iași. Cu această ocazie, în Sala de Festivități a fost organizată o expoziție tematică de carte și o expoziție de fotografii cu instantanee din viața scriitorului și citate celebre ale scriitorilor români despre Mihail Sadoveanu.

Prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a susținut conferința „Umor și înțelepciune în opera sadoveniană”, conturând un portret al romancierului, accentuând viziunea aparte a scriitorului privind simțul umorului și puterea asupra cuvântului în textele sale, împănând lucrările cu multă cunoaștere și înțelepciune: „Cunoscut mai degrabă ca un ilustru scriitor decât ca om politic, Mihail Sadoveanu a lăsat posterităţii o operă care se întinde pe o jumătate de secol, având „amploarea unei întregi literaturi”. Raportat la curentele literare, Mihail Sadoveanu a fost caracterizat de critica literară drept un realist cu viziune romantică şi un romantic care aduce detalii ca un realist, un contemplativ.”

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări din partea elevilor, cea mai fundamentată întrebare fiind premiată de Biblioteca Județeană cu un pachet de cărți.

Proiectul „Clubul Clepsidra” se desfășoară în cadrul programului Biblioteca și Societatea al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” și se adresează publicului larg interesat de felul în care moravurile politice se regăsesc în literatura națională și internațională, a decelării propagandei și ficțiunii de mesajul literar valabil exprimat prin convingerea autorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here