Acasă Sediul central Tradițiile Iașului – „Crăciunul în Târgul Iașului”

Tradițiile Iașului – „Crăciunul în Târgul Iașului”

28
0

Vineri, 13 decembrie 2019, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași a desfășurat o nouă întâlnire din cadrul proiectului Tradițiile Iașului – „Crăciunul în Târgul Iașului”.

Manifestarea a avut loc la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași, unde membrii Asociației „Ciurbeștenii” le-au povestit celor prezenți în sala de festivități, despre obiceiurile de Crăciun din zona Ciurbești – Iași. A urmat un moment artistic susținut de elevii Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, cand în fața noastră s-au derulat tradiții ale Sfintelor Sărbători, regăsite în satele din jurul Iașului.

Reprezentanții bibliotecii au prezentat beneficiile utilizării serviciilor oferite de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași, concomitent cu recomandarea unor cărți pentru lectura tinerilor.

Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here