Acasă Sediul central Tărâmul magic al poveștilor este… Biblioteca… de Ziua Internațională a Copilului

Tărâmul magic al poveștilor este… Biblioteca… de Ziua Internațională a Copilului

29
0

În spațiul bibliotecii, pe 2 iunie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost gazdă primitoare pentru copiii din Centrele Servicii Sociale „C. A. Rosetti” și „Veniamin Costache”, din cadrul Direcției de Asistență Socială Protecția Copilului Iași, pentru evenimentul special organizat de Ziua Internațională a Copilului: „Tărâmul magic al poveștilor este … Biblioteca!” .

Copiii și pedagogii care i-au însoțit au pășit cu emoție, timiditate și bucurie pe acest tărâm al poveștilor – în BIBLIOTECĂ…unde cartea stă așezată în raft și zâmbește larg pentru cine o ia și o deschide. Lectura a fost considerată o activitate solitară cu toate că, este un mod bun de a vedea textul și din perspectiva altcuiva, precum și modalitatea agreabilă de a-l cunoaște pe cel de lângă tine. Unul dintre avantajele primordiale îl constituie discuțiile/poveștile/întâmplările din viața participanților care se nasc și sunt mai mult decât gândurile noastre, procesate simplist acasă, de exemplu. Sunt o provocare de fiecare dată pentru fiecare, necesită un efort de concentrare asupra personajelor, ideilor, firelor narative și, în final, lectura devine mai bogată, iar cartea mai complexă. Invitata noastră la această activitate, colega de breaslă, doamna Mihaela Tatiana Ulman, de la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași a delectat publicul tânăr cu povești special aduse la această sărbătoare. Poveștile au avut un final neașteptat. Fiecare copil a facut parte din poveste, adăugând din trăirile personale și din stările sufletești. Noi, adulții am fost impresionați și am simțit că trebuie să fim mai atenți la viața lor, la sentimentele și suferințele lor. Să fim copii alături de ei, să trăim bucuria din ochii lor și să învățăm să le dăruim din experiențele noastre, protejându-i, atunci când este cazul, de neplăcerile ce le pot “tăia aripile” tinereții și speranței. Apoi a urmat un scurt tur ghidat în biblioteca publică, pentru a cunoaște spațiul lecturii.

Activitatea s-a încheiat în momentul înmânării diplomelor, cărților, insignelor și bomboanelor din partea bibliotecii județene, alături de prezența deosebit de agreabilă din partea doamnei maestru în arta culinară, Irina Hriapcă de la Cofetăria Marabou, care a oferit tuturor copiilor o porție din fabrica dumneaei de fericire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here