Acasă Sediul central Star-party în localitatea Erbiceni: inaugurarea Astroclubului „Andromeda”

Star-party în localitatea Erbiceni: inaugurarea Astroclubului „Andromeda”

35
0

Cel de-al treilea astroclub din proiectul „Constelația bibliotecilor”, cofinanțat de AFCN și implementat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, va fi inaugurat vineri, 6 septembrie 2019, în cadrul unui eveniment care va începe la ora 18.00, la Biblioteca Publică din localitatea Erbiceni (județul Iași) și la care vor fi prezenți bibliotecarii din bibliotecile beneficiare, autoritățile locale, partenerii proiectului și publicul larg.

Evenimentul cuprinde și Concursul pe teme de astronomie „Constelațiile de vară”, concurs care se adresează elevilor din Erbiceni. Regulamentul concursului poate fi vizionat AICI.

După apusul soarelui vor avea loc observații astronomice cu noile echipamente ale astroclubului (telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator, hărți stelare). Activitatea se va încheia cu un recital oferit de Ansamblul folcloric „Bahluiețul” din Erbiceni și cu un foc de tabără.

Parteneri: Primăria Comunei Erbiceni, Biblioteca Publică Erbiceni, Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul Pegas Cotnari.

Vă așteptăm!

Proiectul „Constelația bibliotecilor” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii de finanțare II/2019, aria tematică Educație prin Cultură. Valoarea totală a proiectului este de 63.536,00 lei, din care 56.536,00 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea AFCN și 7000,00 lei este contribuţia proprie a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Perioada de implementare este iulie – octombrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here