Acasă Sediul central Scriitori români contemporani – Aniversările lunii noiembrie: expoziție de carte

Scriitori români contemporani – Aniversările lunii noiembrie: expoziție de carte

63
0

Literatura română contemporană poate fi la fel de atractivă ca și cea clasică, participarea publicului la lansările și târgurile de carte demonstrând acest lucru.

Biroul Împrumut pentru Adulți din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași promovează literatura română actuală prin expoziții de carte dedicate autorilor contemporani ale căror opere se regăsesc în colecțiile noastre.

Adriana Babeți (12 noiembrie 1949) este prozatoare, eseistă și cadru didactic la Universitatea de Vest din Timișoara, coautoare a celebrului roman Femeia în roșu, alături de regretatul Mircea Nedelciu și de Mircea Mihăieș.

Mariana Codruț (1 noiembrie 1956), poetă ieșeană, a participat la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), ediția 2018.

Radu Pavel Gheo (3 noiembrie 1969), traducător și romancier, reprezintă una dintre vocile puternice ale literaturii contemporane.

Nicolae Manolescu (27 noiembrie 1939), critic literar, profesor universitar și academician, este o personalitate marcantă a culturii române postbelice.

Irina Petraș (27 noiembrie 1947), critic literar din Ardeal, este și eseistă și traducătoare.
Alex Tocilescu (25 noiembrie), fiul marelui regizor Alexandru Tocilescu, scrie poezii și proză și a participat la ediția FILIT 2018.

Daniela Zeca-Buzura (1 noiembrie 1966), realizatoare a emisiunii Mic dejun cu un campion pe TVR 2, cadru universitar la Universitatea din București, este și o romancieră apreciată de public și de critica literară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here