Acasă Sediul central „Școala românească în pandemie”: expoziție de carte

„Școala românească în pandemie”: expoziție de carte

46
0

Condițiile actuale în care urmează să se deschidă anul școlar sunt cu totul neobișnuite. Pandemia de Covid-19 a schimbat complet datele problemei: este nevoie de respectarea distanțării sociale, de purtarea măștii, iar riscurile îmbolnăvirilor și închiderii unor școli pentru carantinare rămân extrem de ridicate. Relațiile profesor-elev trebuie să rămână însă, poate în aceste momente și mai mult, cât se poate de firești, de apropiate pentru a nu distruge partea cea mai importantă a educației, empatia, afectivitatea din sufletele copiilor. Iar poveștile sunt depozitarele acestor sentimente, fără de care o dezvoltare psihică sănătoasă nu poate fi concepută. Sperăm la păstrarea relațiilor calde profesor-elev, chiar în perspectiva nedorită a unui învățământ predominant online.

Secția Împrumut pentru adulți a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași a pregătit o expoziție de carte despre educație și învățământ, în perspectiva începerii unui nou an școlar.

Sperăm ca noile condiții impuse de restricțiile pandemiei de Covid-19 să nu afecteze miezul esențial al învățământului, și anume, sufletele copiilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here