Acasă Sediul central Școala de vară pentru pitici – „Matematica și Astronomia”

Școala de vară pentru pitici – „Matematica și Astronomia”

73
0

Luni, 8 iulie 2019, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași s-a dat startul „Școlii de vară pentru pitici”, proiect aflat la cea de-a doua ediție. Într-o atmosferă de vacanță, plină de zâmbete și culoare, copiii prezenți într-un număr foarte mare (peste 100) au învățat și s-au distrat la prima lecție din această vară – „Matematica și Astronomia”.

Lecția a cuprins două secțiuni: „Introducere în matematică și astronomie”, realizată în colaborare cu Astroclubul Pegas în colaborare cu Fundaţia Academică „Idei şi Fapte pentru anii 2000”, reprezentată de Bogdan Marian, unde cei mici au aflat lucruri interesante despre numere, cum au apărut ele și la ce ne ajută acestea în viață, despre legătura dintre matematică și astronomie și tot felul de curiozități din lumea astrelor. Totodată s-a putut vedea cum arată în realitate un telescop și cum este construit acesta.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, membrii echipei Experimentis – Hackerspace Iasi Iași coordonați de Laura Frențescu Tordai i-au ajutat pe cei „prezenți la oră” să descopere matematica într-un mod distractiv și interactiv. S-au derulat diverse jocuri matematice atractive menite să le faciliteze copiilor descoperirea și înțelegerea științelor și a lumii din jur, prin joc, experiment și colaborare.

Participanții au primit câte un „Carnet de note” iar la finalul fiecărei lecții vor primi câte un calificativ, de la profesorul din ziua respectivă!

La întâlnirea de marți, 9 iulie 2019, coordonator drd. Isabela-Ștefania Dragomir (Facultatea de Fizică – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași) ne va introduce în lumea fizicii și vom afla lucruri interesante în cadrul atelierului „Disecând legile fizicii”!

Vă așteptăm cu drag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here