Acasă Sediul central Școala de vară pentru pitici – „Atelier de criminalistică”

Școala de vară pentru pitici – „Atelier de criminalistică”

31
0

Vineri, 12 iulie 2019, s-a desfășurat ultima întâlnire din cadrul școlii de vară, cu o activitate ce a atras un număr mare de copii, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași. La „Atelierul de criminalistică”, dr. ing. Irina Obrocea, coordonatorul Clubului de criminalistică de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași le-a prezentat celor mici tainele acestei meserii, aducându-le drept exemplu trusa criminalistică pentru colectarea probelor, ce conține lupă, pensetă, pudră pentru amprente, penson, ruletă, tușieră etc.

Au fost apoi etichetate punctele de recoltare a probelor dintr-un anumit loc delimitat de organizatori, s-au luat amprente și s-au făcut cunoscute modalitățile de analiză a probelor recoltate.

Pentru a marca ziua Franței (14 iulie) am încheiat activitatea cu „O acțiune criminală!” oferită de ciocolateria „L’Artisan”- Chocolatier et Patissier reprezentată prin Ștefan Buraga, căruia îi mulțumim pe această cale pentru manifestarea criminal de dulce de la finalul Școlii de vară. Franța este prima țară care a folosit oficial în farmacie tabletele de cacao (ciocolată) și acolo s-a dezvoltat prima industrie serioasă cunoscută sub numele de „Menier – o dinastie sub imperiul unei tablete” și tot acolo au apărut pralinele cu migdale și alune caramelizate.

Cu această ocazie „L’Artisan”- Chocolatier et Patissier a confecționat o cutie specială de praline dedicată Centrului Cultural Francez din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here