Acasă Sediul central Școala altfel

Școala altfel

19
0

 

La Biblioteca Județeană – biroul Împrumut pentru copii, am dat startul întâlnirilor din săptămâna Școala altfel. Primii pași în bibliotecă, în universul cărților, i-au făcut elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Elena Cuza Iași; au rămas impresionați de multitudinea cărților, presupunând că numărul acestora „merge către infinit”.

Împreună cu elevii Școlii Gimnaziale „D.A. Sturdza” Iași am aflat, de la reprezentantul editurii Doxologia, care este drumul parcurs de un manuscris, de la autor către cititori, și am făcut cunoștință cu versurile lui Dumitru Vacariu, autorul volumului „Pădurea vrăjită”. În atmosfera plină de mister, copii au dezvăluit că au și ei veleități de scriitor.

Elevii de la Școala „Varlaam Mitropolitul” Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul tehnologic „Petru Poni” Iași au participat la o sesiune de informare și la un tur organizat al tuturor compartimentelor bibliotecii.

La final, toți elevii prezenți au agățat un fruct în Copacul dorinţelor din holul bibliotecii, scriind un sfat, o dorință, o idee pentru o bibliotecă altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here