Acasă Sediul central Să înțelegem ce citim: „Arta pe înțelesul tuturor”

Să înțelegem ce citim: „Arta pe înțelesul tuturor”

36
0

Miercuri, 20 noiembrie 2019, de la ora 14.00, la inițiativa Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași demarăm seria de activități „Să înțelegem ce citim” – „Arta pe înțelesul tuturor”.

Proiectul „Să înțelegem ce citim” are ca scop implicarea lecturii în lupta împotriva analfabetismului funcțional. Întâlnirile vor avea loc lunar și își propun parcurgerea unei cărți. Participanții vor citi pe rând și vor fi îndrumați spre înțelegerea pe diferite căi a subiectului prezentat. Se va pune accent pe conștientizare necesității de eficientizare a eforturilor pentru sporirea capacităților de comunicare ale elevilor, părinților, bunicilor și implicit a membrilor comunității ieșene.

Propunem prin acest demers ca alături de voluntarii și coordonatorii de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, împreună cu elevii și profesorii coordonatori de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași să găsim o nouă formă de educație flexibilă, prin creație plastică, vizuală, cognitivă deschisă către copil, către explorarea universului, prin observație, descoperire, experimentare, învățare prin joc și creativitate.

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, Universitătea Națională de Arte „George Enescu” și Colegiul Tehnic ,,Ion Holban” Iaşi, au avut o preocupare deosebită pentru încurajarea dezvoltării educației nonformale, a abilităților de comunicare, exprimare, relaționare, a simțului estetic prin dezvoltarea de ateliere artistice ca puncte de convergență pentru caracterul artistico-cognitiv al instituțiilor implicate în proiect. Acțiunile desfășurate se vor finaliza printr-o activitate care să însumeze creațiile participanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here