Acasă Sediul central Rezultatele concursului „Scriu în culori: Copiii și izolarea”

Rezultatele concursului „Scriu în culori: Copiii și izolarea”

214
0

Concursul de lucrări plastice „Scriu în culori: Copiii și izolarea”, dedicat Zilei Internaționale a Copilului, a fost inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și sprijinit de editurile Nemira și RAO.

Lucrările au fost evaluate de lect. univ. dr. Ana-Maria Aprotosoaiei-Iftimi, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, căreia îi mulțumim și pe această cale. Deși este sesiune, doamna Aprotosoaiei-Iftimi și-a făcut timp pentru noi, ca de fiecare dată. Iată și motivația trimisă:

Locul I: Denisa Gabriela Savin (13 ani), Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași

Pictura clasată pe locul I, intitulată sugestiv „Cărțile ne dau aripi”, inspiră o izolare fără nici o încărcătură negativă, o stare caldă, de visare cu ochii deschiși, care ne călăuzește către o interiorizare în starea de poveste pentru a plonja în valurile noilor aventuri.


Locul II: Mara Ciubotaru (11 ani), Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași

Lucrarea clasată pe locul II, intitulată „Și cei mai buni prieteni ajută”, exprimă clar ideea că în fața acestei pandemii de covid – 19, deși suntem diferiți, ne regăsim cu toții în același punct comun și căutăm punți comune descoperind de fapt că izolarea a creat între toți noi căi de comunicare.


Locul III: Alexandra Maria Surugiu (11 ani), Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași

În căutarea brioșei, când mami muncește acasă”: desenul exprimă clar ideea că „Totul va fi bine!” mai ales în momentul în care părinții interacționează cu copii în această perioadă a pandemiei. Cromatica roz a fundalului ne inspiră o atmosferă optimistă și plină de speranță.


Mențiunea I – „Henry Pericol” aparține elevei Edith Mara Cozan (8 ani), Școala „Ștefan cel Mare” Cotnari; mesajul desenului este alert: pericol creat de pandemie și ideea că va trebui să ne apărăm, să luăm atitudine.


Mențiunea II – „Totul va fi bine, mami!”, desen realizat de Francisc Matia Cozan (13 ani), Școala „Ștefan cel Mare” Cotnari: desenul este guvernat de ideea că deși suntem restricționați, nu suntem speriați și avem speranță în binele ce va veni.


Câștigătorii pot solicita premiile  începând de luni, 15 iunie 2020, de la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași – Serviciul Proiecte și Programe Culturale.

Mulțumim participanților și îi așteptăm și la următoarele activități.

Mulțumim editurilor Nemira și RAO pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here