Acasă Sediul central Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL) ediția a IV-a

Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL) ediția a IV-a

39
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat în data de 22 noiembrie 2021, în cadrul proiectului: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL), o nouă sesiune online de informare preventivă.

Publicul format din aproape 100 de elevi ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a, de la Colegiul Național „Ştefan cel Mare” Hȃrlău, județul Iași împreună cu prof. Lidia Bîrjoveanu, prof. Iulian Danielevici și prof. Claudiu Hrap a fost interactiv și a avut un set de întrebări pentru fiecare partener al proiectului.

Activitatea tematică de prevenție a fost susținută de specialiștii instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne, parteneri în acest proiect educațional-informațional. Astfel, comisar șef de poliție Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași; inspector de sprcialitate Camelia Cora din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și comisar șef de poliție Candice Petcu, împreună cu inspector de poliție Cristina Barboșanu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași.

Misiunea Agenţiei Naţionale Antidrog este de a elabora, coordona, evalua şi monitoriza, la nivel naţional, politicile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi în domeniul asistenţei integrate a consumatorilor, politici aplicate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Serviciile gratuite oferite de specialiștii C.P.E.C.A sunt:

– Pentru persoanele consumatoare de droguri, cu programe integrate de tratament cu evaluare individuală integrată (medicală, psihologică și socială) și intervenții integrate în echipa multidisciplinară (bio-psiho-socială) – management de caz și consiliere individuală, familială și de grup.

– Pentru populația generală, programe specifice pe categorii de beneficiari pentru prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri în școală, familie și comunitate, implementare proiecte și campanii naționale ale A.N.A. și locale.

– Pentru actori sociali, cursuri de formare în domeniul drogurilor certificate de Centrul Național de Formare și Documentare în domeniul Drogurilor (C.N.F.D.D.) cu formatori certificați ANC.

Sfaturile utile pentru a vă ajuta prietenii care consumă droguri:

  • Ascultați ce vor să vă spună!
  • Fiți suportivi pentru ei!
  • Asigurați-i că vă pasă de ei!
  • Încurajați-i să ceară ajutor de la specialiști!
  • Amintiți-le despre lucrurile bune din viața lor!

Stimați părinți nu există nicio modalitate scut prin care copiii dumneavoastră să nu afle despre droguri, dar vă puteți ajuta copilul să respingă ofertele de a încerca astfel de substanțe. Tinerii de obicei nu obțin droguri de la străini. Ei pot lua droguri de la prietenii lor. Încurajați-i să evite prieteniile cu alți copii care utilizează droguri,

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada octombrie 2021 – iunie 2022 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here