Acasă Sediul central Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL), ediția a III-a

Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL), ediția a III-a

39
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat în mediul online pe 27 noiembrie 2020 o nouă sesiune de prevenție în cadrul proiectului: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL).

Sesiune de informare s-a derulat pentru elevii claselor a IX-a E, a IX-a D1, a XII-a D1 de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, jud. Iași coordonată de director, prof. Sergiu Constantin Enea, alături de prof. Gabriel Enacache, prof. Traian Vasile și prof. Paula Livia Vorniceanu.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție, Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași; comisar șef de poliție, Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și inspector, Camelia Cora din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Corupția reprezintă una dintre cele mai serioase amenințări la adresa statului de drept în cadrul societății contemporane, subminând instituțiile și valorile democratice, atentând la ordinea socială și amenințând capacitatea statului de a asigura drepturi și libertăți egale cetățenilor săi. Altfel spus, corupția ne afectează pe toți și slabește respectul pentru lege.
Direcția Generală Anticorupție (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este unitatea specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului ministerului, în subordinea nemijlocită a ministerului afacerilor interne. Principalele coordonate pe care își desfășoară activitatea sunt: activitățile de informare și de instruire anticorupție a personalului MAI; activitățile de educație pentru promovarea integrității, atât la nivelul MAI, cât și al cetățenilor, în special al tinerilor; cercetarea fenomenului și identificarea riscurilor și vulnerabilităților la corupție; activitățile de cercetare penală; cooperarea cu instituții publice, organizații neguvernamentale de la nivel național, regional și internațional.

Cetățenii care doresc să semnaleze fapte de corupție de orice fel se pot adresa Serviciului Județean Anticorupție Iași, str. Zugravi nr. 64, tel. 0232.301.206, fax 0232.211.866, e-mail: iasi.dga@mai.gov.ro sau pot apela linia telefonică gratuită Call center anticorupție 0800.806.806.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here