Acasă Sediul central Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL), ediția a III-a

Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL), ediția a III-a

36
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat pe platforma zoom azi, 19 ianuarie 2021 o altă activitate în cadrul ediției a III-a a proiectului cu denumirea: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL).

Sesiunea interactivă de informare s-a desfășurat pentru elevii claselor a IX-a A, a X-a B, a XII-a și Școala Profesională clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași coordonată de director, prof. Mihaela Toma.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de inspector de specialitate Andreea Sabetay, din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, comisar șef de politiție Sorin Perianu, de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și comisar șef de poliție Candice Petcu, de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași.
Înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-a înscris pe linia măsurilor adoptate de România în scopul accelerării luptei împotriva corupţiei în administraţia publică, deziderat ce a constituit una din sarcinile instituite pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră în cadrului procesului de integrare în Uniunea Europeană. În acest context, Direcţia Generală Anticorupţie s-a angajat deplin în activitatea de prevenire şi combatere a corupţiei la nivelul personalului propriu.

Principalele fundamente acţionale în plan preventiv stabilite la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie se referă la decelarea riscurilor şi vulnerabilităţilor pe linie de personal şi în plan instituţional, identificarea principalelor resorturi care stau la baza creşterii cauzelor ce generează sau favorizează corupţia şi adoptarea celor mai eficace modalităţi de diminuare a fenomenului corupţiei. Pe palierul activităţilor combative, Direcţia Generală Anticorupţie instrumentează cauzele date în competenţă, sub directa coordonare şi îndrumare a structurilor de parchet, având o permanentă colaborare cu toate structurile de suport tehnic şi informativ. Acţiunile Direcţiei Generale Anticorupţie au un caracter ofensiv, de anticipare şi identificare a vulnerabilităţilor şi factorilor de risc care favorizează comiterea actelor de corupţie, urmărind diminuarea/eliminarea acestora.

Direcţia Generală Anticorupţie promovează în activitatea pe care o desfăşoară obiectivitatea, legalitatea şi deplina responsabilitate în acţiunile sale, iar deviza instituţiei noastre este ,,Integritate pentru credibilitate”.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here