Acasă Sediul central Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL) ediția a III-a, 15.10.2020

Proiect Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate (VAL) ediția a III-a, 15.10.2020

59
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat în data de 15 octombrie 2020, în cadrul proiectului: „INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL), o nouă sesiune online de informare preventivă.

Publicul a fost format din elevii claselor a X-a E, a X-a C, a X-a H, a XI-a B și a XI-a D, de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, împreună cu prof. Ramona Boiță, prof. Elena Ilisoi, prof. Alexandrina Coțovanu, prof. Daniela Vârlan și prof. Liana Jescu.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, comisar șef de poliție Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și inspector Camelia Cora, din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

În perioada 12 – 18 octombrie 2020, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Iași (A.N.I.T.P.- CR Iași) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi conștientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

La nivelul Centrului Regional Iași se vor desfăşura activităţi de informare şi prevenire destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile.

18 Octombrie a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here