Acasă Sediul central Proiect: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! ...

Proiect: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Activitatea: Luna Florilor, luna MAI multor povești de viață! – Workshop-ul Poveștilor

17
0

Pe 28 mai 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a „deschis ușa” pe zoom la o oră deosebită de povești în preajma Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie 2021) cu invitatele de onoare pe care le-am avut „în vizită” alături de partenerii, voluntarii și toți copiii și elevii proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) ediția a IV-a.

Al doilea workshop s-a numit: „Workshop-ul poveștilor” din activitatea dedicată acestei luni de primăvară: Luna Florilor, luna MAI multor povești de viață!

Atelierul de povești a fost susținut de echipa fondatoare a proiectului [Afostodata.net], anume Andra Cărbunaru și Măriuca Mihăilescu. Povești diverse rostite cu abilitate, bucurie și îndemânare, povești ale florilor, ale vieții și ale siguranței pe net – teme de povești atât pentru copiii noștri cât și pentru oameni mari, întrebări complicate cu răspunsuri simple.

Echipa Proiectului [Afostodata.net] este oricând gata să stea la povești. Într-o atmosferă plină de zâmbete, interacțiune și drag de povești o oră a fost prea puțin să spunem, să desenăm și să plecăm din lumea poveștilor…așa că, vă sugerăm ca în fiecare zi să ne creăm propria poveste și să fim personajul mult dorit pentru că, astfel toți copiii din toată lumea vor fi veseli, vor învăța cât mai mult și vor citi pentru a evolua.

A fost odată este felul în care am înțeles să ne implicăm responsabil în societate și să demonstrăm că acest proiect poate fi o poveste cu final fericit. Pentru că nu-i așa, toate poveștile încep cu…A fost odată!

Mulțumim tuturor! În special, participanților de la: Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Centrelor de Servicii Sociale „Ion Holban”, CSS Bucium, CSS Târgu Frumos, CSS „Mihail Sadoveanu” Pașcani din cadrul DGASPC Iași, Asociației ROIS Iași (Nicoleta Emacu și Adrian Mîrzac).

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și se implementează în perioada septembrie 2020-iunie 2021. Proiectul se implementează în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași și Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov. Beneficiarii proiectului sunt: Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași și Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here