Acasă Sediul central Prima etapă a proiectului „Biblioteca arborilor”, la final

Prima etapă a proiectului „Biblioteca arborilor”, la final

26
0

biblioteca-arborilor-2-site

Prima etapă a proiectului „Biblioteca arborilor”, la final

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și SC ApaVital SA anunță finalizarea primei etape a proiectului „Biblioteca arborilor”, care are ca scop cunoașterea diversităţii taxonomice şi ecologice, cât și monitorizarea speciilor existente în Parcul dendrologic din Copou, aflat în custodia ApaVital.

Astfel, joi, 18 iunie 2015, începând cu ora 09.00, studenți de la Facultatea de Horticultură, coordonați de dr. Tatiana Sandu, șef lucrări și dr. ing. Roxana Mihaela Anghel, alături de elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași, coordonați de prof. ing. Sorina Andriev și prof. ing. Daniela Roca, vor începe montarea propriu-zisă a plăcuțelor identificatoare pe care sunt înscrise denumirile științifice și populare ale respectivelor specii.

Proiectul a fost demarat în luna mai a.c., cu activitatea de identificare a speciilor de arbori și arbuști, s-a trecut la confecționarea și inscripționarea plăcuțelor identificatoare, ultima activitate fiind cea de marcare. La finalul celei de a doua etape va rezulta un studiu de inventariere care va purta titlul de „Biblioteca arborilor”.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here