Acasă Copiii singuri acasă Prima activitate din cadrul proiectului „Copiii singuri acasă”

Prima activitate din cadrul proiectului „Copiii singuri acasă”

28
0

15032183_1027861437360301_2930107005446228029_n

Marți, 8 noiembrie 2016 Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iaşi a derulat o primă activitate de informare educațională în cadrul proiectului “COPIII SINGURI ACASĂ”. Perioada de implementare a proiectului este între octombrie 2016 până în iulie 2017.

La inițiativa și în baza colaborării cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia 4 Poliţie Iaşi – Compartimentul Poliţiei de Proximitate alături de ceilalți parteneri în proiect: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iași (CJRAE) și Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi, prin Asociaţia E-team Psychology ne-am întâlnit cu elevii claselor a VI-a A și a VI-a B de la Școala Gimnazială “Gheorghe I. Brătianu” Iaşi.

Prin acest proiect ne propunem să realizăm o serie de activităţi de informare şi prevenire în cadrul unităţilor şcolare de pe raza Secţiei 4 Poliţie Iași și prin intermediul Filialei Ateneu, având ca beneficiari direcţi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Totodată, ne propunem să efectuăm o serie de sesiuni de informare şi cu directorii unităţilor de învăţământ şi cadrele didactice în scopul identificării timpurii a comportamentelor cu risc ale elevilor care au părinţii plecaţi la muncă în altă ţară.

Partenerii proiectului “COPIII SINGURI ACASĂ” au în vedere ca activitățile de informare educațional-preventive să fie axate pe realizarea unei campanii de sensibilizare la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ ce vizează dezvoltarea abilităţilor de siguranţă personală şi de reducere a unor comportamente neadecvate spaţiului şcolar şi extraşcolar. Acest proiect este direcționat către publicul-țintă nu numai cu prezentarea faptelor reale din activitatea zilnică a polițiștilor precum și cu necesitatea implementării unui asemenea proiect dar vine în preîntâmpinarea elevilor implicați și cu soluția potrivită adică, Biblioteca Județeană Iași prezintă într-o formă inedită alternativa de petrecere a timpului liber în spațiul bibliotecii cu orientare spre lectură și divertisment constructiv educativ și nu spre fapte și atitudini care contravin legii în vigoare.

Scopul proiectului constă în informarea şi dezvoltarea unor atitudini pro-sociale de creştere a siguranţei personale şi de prevenire a comportamentului deviant şi a victimizării minorilor în rândul elevilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Elevii claselor a VI-a de astăzi ne-au primit entuziasmați și au interacționat cu noi, conștientizând că există mereu un risc și că trebuie să fie vigilenți permanent pentru a nu împărtăși asemenea stiluri de comportament deviant ci mai degrabă, să-și însușească diverse reguli de comportament civilizat și să participe prin lectură și concursuri cultural-educative la atmosfera propice și relaxantă a bibliotecii. Elevii au primit informații despre serviciile bibliotecii, despre activități și concursuri organizate pentru vârsta lor și cum se eliberează un permis la bibliotecă precum și pliante ale bibliotecii și ale Filialei Ateneu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here