Acasă Portativul literelor Portativul literelor: Trompeta în literatură și artă

Portativul literelor: Trompeta în literatură și artă

132
0

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează luni, 3 aprilie 2017, de la ora 11.00, în Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași, manifestarea intitulată „Trompeta în literatură și artă”.

Bogdan Negrea (student în anul II, Pedagogie muzicală, coordonat de lect. univ. dr. Cristina Răducanu), voluntar al bibliotecii, va prezenta elevilor trompeta, atât ca instrument muzical și rol în componența unui orchestre simfonice, cât și ca mijloc de înștiințare în tabere, jandarmerie sau ca semnal militar.

Trompeta este unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale, fiind perfecționată odată cu evoluția civilizației umane. Aproape că nu există solemnitate care să nu fie începută în sunetul de forță al trompetei. Acest instrument a fost ales și pentru a reaminti că în fiecare an, pe data de 3 aprilie, în România este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române.

Reprezentanții bibliotecii vor prezenta cărți cu și despre trompetă, dar și documente audio cu muzică care are la bază partituri scrise special pentru trompetă.

Mulțumim doamnelor prof. Simona Manu și prof. Tudorina Andone. 

„Portativul literelor” este un proiect al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, care își propune să materializeze fuziunea dintre literatură și muzică prin audiții muzicale și lecturi publice din opera clasicilor literaturii românești și mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here