Acasă Portativul literelor Portativul literelor: Trompeta în literatură și artă

Portativul literelor: Trompeta în literatură și artă

41
0

Luni, 3 aprilie 2017, de la ora 11.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”  Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și Colegiul Național „Mihai Eminescu”, au susținut activitatea „Trompeta în literatură și artă”.

Manifestarea a avut loc la Colegiul Național „Mihai Eminescu” – Sala de festivități.

Studentul Bogdan Negrea (anul II, Pedagogie muzicală), voluntar al bibliotecii, a prezentat elevilor trompeta, atât ca instrument muzical care face parte din componența unui orchestre cât și ca mijloc de înștiințare în armată, tabere, jandarmerie.

Elevii au audiat părți din concert pentru trompetă, muzică de jazz (Harry James), muzică de fanfară și creații populare.

Reprezentanții bibliotecii au prezentat cărțile: „Poezii” de George Coșbuc (Cântec Ostășesc) „Poezii, Pasteluri” de Vasile Alecsandri (Ostașii Noștrii), „Sonet Pascal” de Ioan Frânciu, „Trompeta” de Grigore Vieru, „Momente și schițe” de I.L. Caragiale – „Vizită” (strofe și fragmente care scot în prim plan instrumentul amintit) din colecțiile Secției Împrumut Carte pentru Copii.

De asemenea, copiii au putut admira reproducerile din albumele de artă aflate în colecțiile Bibliotecii Județene – Sala de artă și referințe, în care se regăsește trompeta (N. Grigorescu, G. B. Tiepolo, B.Michelangelo, albumul „1000 de tablouri ale unor pictori de geniu”).

La finalul activității cei prezenți au fost încurajați să încerce să cânte la trompetă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here