Acasă Portativul literelor Portativul literelor: Oda Bucuriei – Imnul Europei

Portativul literelor: Oda Bucuriei – Imnul Europei

331
0

 

portativul-literelor-9-mai-bun

Oda Bucuriei – Imnul Europei

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”  vă invită sâmbătă, 9 mai 2015, începând cu ora 10.00, la Sala de Lectură, la lecția – recital: Oda Bucuriei – Imnul Europei

De Ziua Europei, tema propusă este prezentarea unei orchestre simfonice, de către voluntarii noștri: Mariana Maximiuc, studentă anul II Muzicologie, Mihaela Spulber, studentă anul II Compoziție, și Mădălina Andrieș, studentă anul III Dirijat, coordonați de lect. univ. dr. Cristina Răducanu de la  Universitatea de Arte „George Enescu”. Activitatea va avea ca scop cunoașterea și prezentarea Imnului Europei.

Oda Bucuriei a fost scrisă în 1785 de către poetul și istoricul german Friederich Schiller și este cunoscută mai ales linia muzicală care a susținut-o, pentru că a fost pusă pe muzică de către Ludwig van Beethoven în a patra mișcare a Simfoniei a 9-a, pentru patru voci solo, cor și orchestră.

Interpretarea muzicală a lui Beethoven a devenit, fără text, imnul Uniunii Europene.

Întâlnirea se va desfășura în cadrul Proiectului „Portativul literelor” al Bibliotecii Județene, care dorește să exploreze dialogul dintre literatură și artele muzicale.

La întâlnire participă elevii de la Asociația Familia Nostra Iași.

         Vă aşteptăm sâmbătă, 9 mai 2015, începând cu ora 10,00, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare, Nr. 8-10, pentru a sărbători prin muzică Ziua Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here