Acasă Sediul central „Pictăm, modelăm, creăm!” – elemente de decor

„Pictăm, modelăm, creăm!” – elemente de decor

29
0

În datele de 7, 14, 21, 28 septembrie și 5 octombrie 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a organizat atelierul de creație „Pictăm, Desenăm, Creăm” – elemente de decor. Juniorii prezenți au realizat, alături de profesori și tineri, piesele mici ale decorurilor pentru o piesă dramatizată de studenții de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Elevii de la Atelierul de creație VORONEȚ al Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” din Iași au fost coordonați de către profesor învățător Cristina Elena Alexa și îndrumați de către voluntarele bibliotecii Maria Ursache profesor educație plastică, Cătălina Lungu, studentă anul al III-lea la UNAGE Iași.

Munca celor mici a fost evidențiată cu diplome de minidecorator.

Dramatizarea pentru care s-a lucrat și se lucrează în continuare la decoruri are ca inspirație poezia „Balada Sărmanului Pescar” – (poveste din mările Sudului) a scriitorului Valeriu Stancu.

Din data de 10 octombrie 2019 începe a doua etapă a acestui proiect: „Costume și Decoruri”, care se va desfășura cu susținerea voluntarilor de la UNAGE – DPPD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here