Acasă Scriitorii Iaşului Omagiu scriitorului Mihai Batog Bujeniţă ’70

Omagiu scriitorului Mihai Batog Bujeniţă ’70

168
0

AFIS 8.11.2015

Omagiu scriitorului Mihai Batog Bujeniţă ’70

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită duminică, 8 noiembrie 2015, ora 10.00, la Sala de Lectură, pentru a aduce un omagiu scriitorului și epigramistului Mihai Batog Bujeniţă cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani.

La eveniment vor participa scriitori, membri ai Asociaţiei Literare „Păstorel” şi ai Asociaţiei „Universul Prieteniei”, reprezentanți ai Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, precum şi publicul ieşean iubitor de evenimente culturale.

Manifestarea va fi completată de un moment poetic în lectura actorului Emil Gnatenco și un recital la pian susținut de  Alex Marinescu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi și Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi.

 * * *

Mihai Batog Bujeniţă s-a născut la Aldeşti, jud. Galaţi la data de 25 octombrie 1945; este membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, membru al Uniunii Epigramiştilor din România, membru al Asociaţiei Canadiene a Scriitorilor Români, membru al Societăţii Culturale Junimea ’90, membru legitimat al Asociaţiei Jurnaliştilor Profesionişti din România, preşedintele Asociaţiei Literare „Păstorel” Iaşi, preşedintele cenaclului Academia Liberă „Păstorel” Iaşi, director al revistei Booklook, redactor coordonator la revista de cultură Cronica din Iaşi, redactor-şef adjunct la revista Rapsodia din Sibiu, redactor-şef adjunct la revista de cultură Meridian Cultural Românesc din Vaslui, colaborator la numeroase reviste culturale de prestigiu.

A publicat 23 de volume şi numeroase studii şi comunicări, este prezent în numeroase antologii de proză şi poezie, culegeri şi dicţionare ale scriitorilor români, deţine peste 45 de premii literare şi ştiinţifice

Din luna aprilie 2013, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” derulează în parteneriat cu Asociația Literară „Păstorel”, a cărui președinte este Mihai Batog Bujeniță, proiectul „Scriitorii Iașului” prin activitatea lunară „Poemele vinului și ale iubirii”.

„Scriitorii Iașului” îşi propune să faciliteze contactul între publicul cititor şi literaţii ieşeni sau cei care vizitează ocazional Iaşul și are în vedere două categorii de public: pe cel preponderent tânăr, căruia i se adresează prin manifestări de genul întâlnirilor în licee şi în facultăţi, prezentărilor de carte, lecturilor publice şi conferinţelor; o a doua categorie de public, mai restrâns, este cel al pasionaţilor de literatură, cărora i se adresează prin dezbateri tematice şi activităţi cenacliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here