Acasă Sediul central „Om, mediu, alimentație, sănătate”: „Apa curată și proaspătă ca aliment vital”

„Om, mediu, alimentație, sănătate”: „Apa curată și proaspătă ca aliment vital”

61
0

Marți, 23 martie 2021, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, SC APAVITAL SA Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi și Asociația „Idei Pentru Mileniul III” a organizat o nouă activitate: „Om, mediu, alimentație, sănătate”.

Tema întâlnirii a fost: „Apa curată și proaspătă ca aliment vital”, pentru a marca în primul rând Ziua Apei, care se celebrează în fiecare an în data de 22 martie. Reprezentanții SC APAVITAL SA Iași au pus la dispoziția noastră două scurt metraje, care descriu sistemele de epurare și de tratarea apei, în județul Iași.

Ing. Dana Cimpoeșu agent statal, consilier pentru protecția mediului în sectorul industrial la Agenția de Protecția Mediului Enzkreis/Baden-Württemberg a vorbit succint, despre importanța apei în mediu.

Prof. univ. dr. Maria Harja de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, Facultatea de Inginerie Chimică a prezentat însemnătatea protejării surselor de apă, precum și rolul, îndatoririle și responsabilitățile fiecăruia dintre noi în susținerea demersurilor de valorificarea a apei. Apa are o valoare complexă pentru om, alimentație, cultură, sănătate planetei, a economiei mondiale și integritatea mediului.

Finalul întrevederii a fost susținut de reprezentanta Agenției pentru Protecția Mediului Iași, consilier Dumitrița Picioruș, care ne-a pus la dispoziție un frumos material de susținere a meritelor caracteristicilor apei.

Mulțumim partenerilor și participanților pentru implicare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here