Acasă Sediul central O carte pentru vârsta a treia – Sfârșitul Primului Război Mondial

O carte pentru vârsta a treia – Sfârșitul Primului Război Mondial

24
0

Marți, 19 noiembrie 2019, de la ora 10.00, la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Bucium, Iaşi, şi joi, 21 noiembrie 2019, de la ora 10.00, la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Copou, Iaşi, reprezentanții Bibliotecii Județene prezintă cărțile care au ca subiect „Sfârșitul Primului Război Mondial”.

Condițiile Armistițiului de la Compiègne semnat între Aliați și Germania, au determinat apariția unor „scântei” pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial. La data de 11 noiembrie 1918 se împlinesc 101 ani de când a fost încheiat acesta. Primul Război Mondial s-a desfășurat de-a lungul a patru ani de conflict sângeros în care Europa a pierdut un număr necunoscut de vieți omenești. Lucrările aduse în fața publicului povestesc întâmplările acelei perioade și într-o oarecare măsură consecințele care s-au răsfrânt asupra existenței ulterioare a Uniunii Europene.

Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „O carte pentru vârsta a treia” care își propune să valorifice parteneriatele căminele de pentru pensionari aflate în subordinea Direcției de Asistență Comunitară Iași, prin continuarea funcționării punctelor de împrumut carte și prin activități de recreere pentru seniori, locatari ai acestor așezăminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here